13 januari 2017

Filmpjes!

Deze week aardig wat gesport.
Niet heel veel hardgelopen want tja... de enkel. Het is gewoon ouderdom. De weefsels zijn minder soepel. Er blijft bijv een afdruk van mijn sok in mijn enkel staan, ook al is het geen knel sok. Het vocht kan nie meer goe omhoog, ik ben een oude man.

Maar dat mag de pret niet drukken!

Maandag voor het eerst in anderhalf jaar weer eens serieus gezwommen. Een echte training in Norg.
Zou mijn krachttraining armen/bovenlichaam gewerkt hebben? (ik doe: 10x optrekken  / 20x opdrukken / 20x55kg lat pulldown etc).
Ook doe ik de volgende oefening: gewicht naar je toetrekken in zwemhouding. En deze werkte! Ik bleek veel meer power te hebben dan voorheen toen ik heel slap was, me nul keer kon optrekken.


Verder wel wat gelopen hoor:
- zaterdag 16k a 13 km/u
- zo wat lange tempo's
- ma zwemmen/fietsen
- di 10k a 14 km/u
- wo lange tempo's a 13 km/u

Donderdag: het ging een beetje zo: ik ging naar sportcentrum om een lange fiets sessie te doen, maar opeens sloegen mijn benen linksaf het krachthonk in. Daar flink wat armtraining (ook bovenstaande oefening) gedaan.

En ook: de tegenwoordig hoog aangeschreven loopkracht oefening met de kettlebell.

Men neme een Kettlebell:

En gaat er mee zwaaien: tussen benen, door knieen zakken en telkens snel uitstrekken/heupen strekken. Het lijkt gemakkelijk maar na vier keer springt het zuur al in de benen. Zie het volgende filmpje.


Er is altijd discussie over de juiste uitvoering. Ik doe hem iets dieper dan volgens sommigen moet, omdat ik ook mijn quadriceps wat zwaarder wil belasten. Dit is een van de beste loopkracht oefeningen.

En dan nu maar afwachten of het helpt!

POV



Geen opmerkingen: