29 mei 2011

geblesseerd?!?!?!?

Die vraagtekens refereren aan een eerder tekstje van mij, "blessures bestaan niet". Die discussie of blessures nu wel of niet bestaan is natuurlijk ook muggezifterij (of was het nu muggeNzifterij).... ik ben gewoon geblesseerd, niet eromheen draaien.

Woensdag had ik nog 'normaal' getraind, zelfs wat snelle tempo's gedaan, en toen merkte ik dat het pijntje aan linkerhamstring niet over ging. Omdat ik e.e.a. donderdag nog voelde, besloot ik 3 dagen te rusten. En dan zondag kijken hoe het zou gaan op de training.

Wel... het ging niet goed. Nog steeds (of zelfs erger) zere hamstring komend vanuit de rug. Mwah... balen, ik beleefde een paar benauwde uurtjes, beseffend dat het nog geen PR tijd is. Iedere loper kent het wel. Balen.. waarom ik, waarom nu. GRRRRR!()@&(*&$!!!!
Maar later op de dag trok dat vervelende gevoel weg... gewoon verder niet teveel op ingaan, het zijn maar hersenspinsels. En natuurlijk zijn blessures doodnormaal voor hardlopers, het gaat erom hoe je ermee omgaat. Ook zijn blessures niet te vermijden (hoewel sommigen daar misschien anders over denken.... Want je kan niet altijd voorspellen hoe iets zich zal ontwikkelen. Als je alles wilt voorspellen en voor zijn, ben je veel te alert bezig en veel te controlfreak achtig, het is gewoon niet 'economisch' om enorm slim en doordacht proberen te doen, kost ook veels te veel energie (maar misschien als je wereldkampioen wilt worden ligt het anders). Pas als het zover is is het er (en dan natuurlijk wel goed reageren!))

En, tijdens blessureperioden ben je ook (juist!) hardloper. Ook keek ik even op Loopgek's website, hij was tot voor kort voortdurend geblesseerd en knalt er opeens toch allemaal PR's uit. Dus als hij zo sterk kan terugkomen...

's avonds meteen maar begonnen met de revalidatie, een ruim uur (33 km) gefietst. Hierbij had ik geen last van de blessure, mooi...


POV

Geen opmerkingen: