05 juli 2011

kort gras

Vandaag een perfecte fietstocht: 62 kilometer, het meeste tegen de 31 km/uur, hele goede benen. Had ook wel kunnen lopen, voelde vandaag niets aan been, maar: het was zo mooi weer, zo goed temperatuurtje weinig wind en lekker zon, dat ik voor fiets koos.

Vlak voor mijn vertrek kwam buurvrouw nog met hooivork acher me aan omdat ik mijn gras niet gemaaid had en geen onkruid had gewied. N.b. het gaat hier om MIJN tuin! Het leek me een kansloze missie om haar uit te leggen dat ik lang gras mooier vond dan kort gras. Ik wilde geen steen door mijn ruit of vork in achterwiel. Kort gras, die keurige gemaaide gazonnetjes, zucht... ze zijn zoo saai. Niets te beleven. Lang gras, zeer mooi, allerlei bijzondere bloemen, gras dat eindelijk de kans krijgt, ik zal morgen een foto plaatsen.

POV

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Meestal belt de boze grijze buurvrouw de politie als dingen haar niet bevallen. Maar dat kan natuurlijk nog gebeuren :-)

Iets anders: ik las je chat met Henk K. Die is altijd goed voor een paar aardige quotes. Maar hoe serieus moeten we dat gedoe met trilplaten en omegawave nemen? Dat laatste apparaat is grotendeels gebaseerd op de zogeheten Hart Rate Variability, maar het enige serieuze wetenschappelijk onderzoek dat hier naar gedaan is, gaf nauwelijks verband tussen de mate van overtraindheid/overbelasting/burnout en de hoogte van de HRV.

Jouw mening graag, drs POV.

POV zei

Ja... eigenlijk wil ik dat wel eens meemaken. Ik laat het gras nog maar wat langer groeien.

OmegaWave:

Ik zou zeggen beste Anoniem: neem dat allemaal niet serieus. De Omegawave is een van de ergste uitwassen van de hedendaagse prestatiemaatschappij. De Mensch wil steeds meer en steeds verder. En daarom wordt elk knopje getuned en gepiept, om maar die laatste gram prestatievermogen naar boven te halen.

Natuurlijk is die wens naar meer prestatievermogen ZELF, OORZAAK VAN alle overtraindheid/overbelasting/burnout symptomen. Laat dat hele streven naar de perfecte prestatie varen, en de door jou genoemde symptomen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Blessures herstellen en oververmoeidheid maakt plaats voor relaxte blijheid.

En in die toestand ontstaan er op een natuurlijke wijze prestaties, "alles viel samen op die dag", je ziet het ook wel in bijv de Tour, de winnaars zijn de mensen die op emotie sprinten en hun overleden broertje danken.

drs.POV