07 oktober 2014

tussendaagjes in het megablok

Dinsdag 17k gelopen, woensdag 19k.

Ging al een stuk beter dan gisteren, maar benen zijn nog niet hersteld. Ook rechterknie heeft een tik gehad van de zondag. Die knie is sinds mensenheugenis niet helemaal 100%, zit waarschijnlijk een kleine plica in (bindweefselstrengetje). Het kan ook komen doordat ik zo'n 40 jaar geleden elke dag voetbalde en altijd hard met rechts schoot, die knie is toen al wat fout komen te staan.

Het megablok: van zaterdag t/m zondag, nu 5 dagen op pad, 98 kilometer gelopen. Mooi op schema. De woensdag: heel voorzichtig 19k hardgelopen. Dag later zere enkels: marathonlopen is uitsluitend een orthopedisch / pezen probleem. Vroeger was dat niet zo, nu op 51 jarige leeftijd wel. Dus ja.... op basis van de pijntje kan ik vrijwel zeker niet die 'harde' lange training (6-5-4-3-2-1 kilometer) doen, moet dit wat uitstellen denk ik. Donderdag ruim een uur hometrainer. Want durfde niet te lopen wegens allerlpei ijntjes. Ging wel goed.

Vrijdag ging slecht. 9k gelopen in 11.5 km/uur, HF120, da's okee maar: benen voelen erg zwaar en nog altijd last rechterknie. Het knakt en is iets gevoelig. Vraag me af of ik de geplande kilometers wel kan maken dit weekend.

Misschien moet ik het schema herzien.

Dat zou er dan ongeveer uitzien als: zaterdagochtend loslopen. Als dat niet lekker gaat dan middag uurtje fietsen, kijken of de knie dat wel leuk vindt. Zo ja, dan zondag kort lopen en iets langer fietsen. En daarna maar kijken. Wellicht enkele rustdagen, en dan hopelijk dat ik vanaf volgende week laten we zeggen donderdag nog een serie goede trainingen kan doen.

Of het kan er uit zien als: zaterdagochtend loslopen... gaat goed. Toch proberen 's later op de dag nog een end. En op magische wijze voel ik niets van knieeu en op de zondag ook lekker veel lopen en er is niets aan de hand.

Ik zie wel, ik ga geen overbodig risico lopen. Zodra het moeilijk/pijnlijk gaat verdwijnt mijn 'zin in lopen'.


POV

ps. dinsdag een grote LA-Groep Groningen training gegeven. Zo'n 20 man die allemaal ergens tussen de 20 en 25 minuten willen lopen zondag op de 4 mijl. Was weer eens leuk.

ps2. binnenkort mijn tweede stukje op ProRun!

ps3. mijn eventuele derde stukje zal gaan over koolhydraten laden / depletie in marathonvoorbereiding. Niet het 'marathondieet', maar het brandstofmechanisme tijdens de vele trainingsweken, en enkele NIEUWE methoden.
2 opmerkingen:

Johan Artmanni zei

Goed op koers, Paul.
En die 3.03 is de tijd van mijn tot nu toe enige marathon. Ik zou zeggen: "slopen die tijd!" :-)

Paul Oude Vrielink zei

Ha, het zal allemaal afhangen van de voorbereiding. Moet voorzichtig doen...