13 oktober 2011

Amsterdam komt in zicht: tips

Net op het werk even voorbespreking Amsterdam gehad met PI.

Waarschijnlijk ga ik via metro, op 27km staan met flessen drinken etc etc...

Over drinken gesproken: het wordt zondag bij de start lekker fris, 5 graden, en geleidelijk stijgend naar 12 graden ofzo. Met weinig wind. Dit is PERFECT marathonweer. De lage temperatuur maakt het mogelijk om een zuinige drinkstrategie te gebruiken: een halve liter water net voor de start, en af en toe een paar slokken extran/water elke 5 km. En dan op 27 km 'de fles'.

Marathonlopers: houd er rekening mee, dat in je lichaam al flink wat water is opgeslagen. Elke gestapelde gram koolhydraat is gebonden aan 3-4 gram water, en dit water komt tijdens het lopen tot je beschikking. Je hebt dus al een voorraad bij je en hoeft absoluut niet veel bij te drinken bij dit weertype waarin je nauwelijks zweet. Ga, volgens de huidige inzichten, gewoon op je dorstgevoel af.

Ikzelf loop de halve. De rug doet nog steeds zeer maar met nu twee rustdagen en wat paracetamol/ibu/diclofenac, moet het goed gaan. Het is 'gewone lage rugpijn', waarbij bewegen juist aanbevolen wordt. Ook hardlopen mag ik gewoon doen, en de pijn zal verdwijnen in enkele dagen tot enkele weken (volgens google).

POV

Geen opmerkingen: