09 januari 2012

lange fietstraining

Een 1200 kcal training. Dit betekent: fietsen op fiets ergometer in verschillende snelheden en intervallen totdat het totaal van 1200 bij elkaar getrapt is. Ongeveer 85 minuten vrij intensief fietsen.

De eerste 10 minuten op 200 watt, hartslag was erg laag (121) hierbij. Toen wat andere snelheden en het was te merken dat men de verwarming in de gym had opgestookt. Hartslag ging ook de hoogte in. Maar ging verder allemaal erg goed.

Morgen weer de eerste echte snelheidstraining sinds 3 weken, ben benieuwd of groep J. wordt bijgehouden. Beide J's hebben van mijn afwezigheid gebruik gemaakt door stiekem opeens progressie te boeken. De eerste J door op 49 jarige leeftijd onder de 1.20 te lopen, een droomtijd... maar zoals lopers denken: "als hij het kan kan ik het ook", de tweede J door na veel blessure en ziekte ellende weer een lage 36'er neer te zetten.

POV

ps... over blessures. Ik merkte dat een week of twee weinig trainen, niet leidde tot minder last van been en enkel. Het werd eerder erger. Maar de laatste twee dagen, met toch flink stevig doortrainen, en alles is weer soepel. Vreemd... wanneer moet je meer doen en wanneer minder. Wanneer gaat het lichaam het zelf oplossen en wanneer is het 'dom' om door te trainen. Wie gaat het zeggen? Wat is wijsheid?

ps2: ohja alvast over dat lactaat shuttle: In de volgende video zegt coach Renato Canova van wereldtoppers, iets over deze trainingsvorm. Als je het kan verstaan. De eerste 4 minuten gaan hierover.

Geen opmerkingen: