24 januari 2012

aan het bier IV

Ik vond dus nog een sixpack duvel in de kast. Ben nu de vierde aan het drinken, zomaar.

Vandaag even een baantraining (5x1000) op de fiets gedaan; 5x4 minuten op 280 watt. Gewoon omdat dat goed voelde, er zit geen echt plan achter. Ook nog een aankondiging van een spinning / loopband marathon op 17 maart van medewerker S. ontvangen, zal het binnenkort op de mail zetten.

Eergisteren is het me geluk er en heuse baantraining uit te persen. Geen pijnstillers genomen voor het lopen, maar gewoon tanden op elkaar en hopen dat de pijn niet al te erg wordt.
En het ging aardig. Ik merkte wel dat ik al 2 weken geen hoog tempo meer gelopen had, want die echte beenspanning was wat weg. Toch nog de serie 2000-1600-800-1600-2000 (1.30pauze) gelopen in 7.44/6.15/3.04/6.19/7.45, best mooi gezien iets gladde baan.

Gisteren loopgroeptraining, we liepen 6x4 minuten op halvemarathontempo, ik liep er 12-13 km/uur tussendoor, en 1x8 minuten iets sneller/heuvels. Bij het uitlopen sloeg opeens vrijwel de gehele groep rechtsaf 'wij gaan binnendoor naar huis', en ik dacht... ahhh extra kilometers.... meegaan maar (sorry Rolf).

De eerste dag dat ik met een niet meer zeer vervelende pijn loop, het is nu net te doen en wordt ook niet erger een dag later. Dus ik ben genezen. Dus ik kan weer echt trainen. Dus een Duvel.


POV

verder wat "filosofie" aan het lezen.
Ik lees niet echt filosofie m.b.t 'zo zit het leven in elkaar', neenee... ik ben meer van het anti type wat dat betreft. Als ik een of andere zin lees zoals 'ik denk dus ik ben' word ik meteen argwanend. Ik geloof dat niet. Wie is die ik die beweert te denken. Wat betekent 'ik ben'. Is dat hele statement eigenlijk wel relevant. Stel dat je gelooft of aanneemt 'ik denk dus ik ben', wat zegt dat dan eigenlijk. Niets toch? Je kan er niets mee, het is een soort loze taalkreet die van alles lijkt in te houden omdat de woorden ik/denk/ben allemaal betekenissen hebben.

Wat ik me dan afvraag is: waarom zouden we filosofie moeten leren en lezen. Hebben wij niet van nature gevoel voor leven. Kinderen kunnen het zo goed, leven. En dan moeten ze daarna boeken lezen en als we niet oppassen worden het saaie burgers. Net als ik. En dan moet dat allemaal weer ongedaan gemaakt worden, terug naar het natuurlijke kind zijn, zonder overbodige ballast door het leven dansen.

Pff... zucht. Het is te laat denk ik.

4 opmerkingen:

Evelien zei

Filosofie lezen is gewoon leuk en interessant. Maar beter dan lezen is filosofie doen: praten dus.

Paul Oude Vrielink zei

Jaaahhh....misschien. Maar ze zijn lastig te vinden, de luisteraars. Hoeft ook niet. Hoewel, vandaag toch nog een collega van't werk gehouden (we verschilden van mening, hij zei dat de mensch onvrij was, ik zei van niet, ik won).

Evelien zei

Maar Paul.... het gaat bij filosoferen niet om winnen of verliezen. Laat dat los, leef je in in de gedachten van de ander en zoek dan uit wat het beste bij jou past.

Paul Oude Vrielink zei

(ben aan het loslaten)... zit nu zonder gedachten. Lekker. Wereld stort niet in. Hmm. Prettig.