29 oktober 2012

Nieuwe doelen?!?!?!

Nadat ik woensdag nog doelloos was,
en donderdag even fietstraining (losfietsen) gedaan had,
kreeg ik vrijdag mijn nieuwe doel te horen van PI, die ik even in persoon had gefeliciteerd met zijn goede 2.55 (wat bij deze dan meteen het voorjaarsdoel is).

Het doel zou zijn: 17 november Sinterklaasloop Scheemda. Theoretisch moet ik 37.20 ofzo kunnen lopen. Het moet mogelijk zijn als ik niet al te veel stommiteiten uithaal... even met trainer H. overleggen.

Trainingen: vrijdag 9k, zaterdag 10k, zondag 12k, ik kan heel gemakkelijk 'tempo maken', ik loop de hele tijd tegen de 13 km/uur zonder te forceren. Mooi.... wel vandaag spierpijn van mijn krachtoefeningen tijdens de loopgroeptraining gisteren. Het voelt als enkele kleine verrekkingen, en ik zal daarom morgen niet mogen forceren tijdens de baantraining. De schaatszit oefening zondag was "aan de zware kant".

Vanavond een aeroob equivalent van 16k getraind (780 kcal hometrain, en 3 km hardlopen), voelde wel erg goed en krachtig.

POV

ps. Patrick Makau liep gisteren 2.06 in Frankfurt, tijdens een marathon in te koude omstandigheden. Tevoren werd hem gevraagd naar zijn mogelijkheden. Zijn antwoord verbaasde me: "2.03.10 is mogelijk als alles perfect gaat, maar 2.03.00 is onmogelijk". WTF!! Kunnen we tegenwoordig een marathon op 10 sec voorspellen? Wat een onzin! Of...

ps2. Er zijn wat ontwikkeling m.b.t. doping in Kenia. Een undercover journalist schijnt te hebben ontdekt dat EPO daar gewoon te koop is en dat in de desbetreffende winkel o.a. P.M. wel eens gesignaleerd zou zijn. Hetgeen P.M. overigens ontkende.

ps3. Over krachttraining: student haalt betere cijfers door krachttraining. Ik dacht al... waaarom voel ik me zo slim vandaag.

2 opmerkingen:

Evelien zei

Ik kan het niet laten om te reageren op die krachttraining: het is het bewegen dat de leerprestaties en de aandacht en concentratie bevordert. Hierop ben ik onlangs afgestudeerd, namelijk.

Paul Oude Vrielink zei

ah ok!
Wellicht is krachttraining intensief genoeg om echte verbetering uit te lokken, misschien dat 'een halfuurtje op hometrainer zitten' dat minder is. Wellicht is hardlopen even effectief als krachttraining.