03 juni 2008

echt zo'n mooie zomertraining

Na het inlopen hoorde ik van trainster F. wat er op het schema stond: 6x1000. Aii..., daar heb ik geen zin in, heb namelijk spikes meegenomen, dacht meer aan iets korters.

Gelukkig was er ook nog een middellang-schema: 3x600. Kijk, dat klinkt beter. 5 minuten pauze, dus het mag hard. 800 a 1500 meter tempo.

Eigenlijk zo'n training waar je in de winter af en toe over fantaseert... in de zomer mogen we hard, warm weer, zon, verzuring,

Eerste 600je in 1.50.7, ging vrij gemakkelijk, voelde als een 1500-meter tempo.
Tweede 600je, 1.45.6, ging ook goed. Vrij rustig gestart, 34-70, en kon laatste 200 goed doortrekken. Trainster zei dat het technisch nog wel wat 'hoger' mocht. Hakken hoger optrekken, heupen meer strekken tijdens afzet, maar niet te lage frequentie. We willen geen zwembadpassen!

Derde 600je, openen in 34, daarna (ai) een 33, en de laatste 200 in 37.5, was eigenlijk teveel. Maar wel lekker om even de grens tegen te komen. En ik had de opdracht om hoger te lopen goed uitgevoerd. Waarschijnlijk ging het daarom ook gemakkelijk harder. Maar dat bezuur je dan wel, natuurlijk.

Toen snel naar huis gefietst (30 km/uur, au), er was een koper voor mijn caravan. Het ding moet de deur uit, maar je raakt hem aan de straatstenen niet kwijt. Hij wou hem toch niet hebben, zag er niet 'mooi' genoeg uit. Een heel verhaal had hij dat ie op het verkeerde been was gezet door dat woordje 'mooi' in de advertentie, hij zat maar te mokken en te proberen mij de les te lezen. Toen ik aan het eind van zijn preek zei 'ik moet hier denk ik uit opmaken dat je hem niet wilt hebben?' was hij zo vertrokken.

Caravan is inmiddels verkocht, ik heb gewoon de 2e bieder gemaild die hem voor een prikkie heeft gekocht. Hij vond hem waarschijnlijk ook niet 'mooi', maar volgens hem zaten ze in polen en estland te springen om dit type caravans. Goed te verwarmen, degelijk, nouja, heb ik ook weer een Est en een tussenhandelaar blij gemaakt.

POV

ps. vandaag (woensdag) voel ik helemaal niets wat op spierpijn lijkt, na bovenstaande training. Mooi.

3 opmerkingen:

loopgek zei

Aha, in je verslag van de 5000mtr schreef je al het gevoel te hebben hoog te lopen. Ik durfde je niet meer tegen te spreken maar nu je trainster het gezegd heeft: ik vond je juist een beetje teveel zittend lopen in Utreg. Lang niet zo stijf als Buikema, maar toch ... Maar ja ik hield m'n mond maar want iemand die 17.37 loopt heeft het goed gedaan!

Paul Oude Vrielink zei

het gevoel is dus verraderlijk, ik weet wat me te doen staat.

heb je niet toevallig nog een paar videofragmenten van die 5000 op je cameraatje staan?

loopgek zei

Nee, was te donker. En dan is mijn huis-tuin-keuken-toestel kansloos ...