29 juni 2008

geblesseerd!

Vreemd is dat, ik had al weken af en toe last van mijn liezen, maar na een warming up was het weg, na een harde baantraining was het wat gevoelig, en na de week met de 8 van Drachten, een vlotte baantraining en de Run van Roden was het wel erg gevoelig.

Gisteren is dan dit pijntje gepromoveerd tot blessure. Het gevolg: ik heb de competitie masters 5000 afgezegd, heb de snelle trainingen voorlopig geschrapt, doe rekoefeningen, kortom, de blessure serieus nemen.

Meteen na promotie tot blessure heb ik een eerste fietstraining gedaan, 40minuten @ 28 km/uur, geen last.
En vandaag 48 minuten rustig 11.5 km/h loslopen, met slechts weinig last. Maar versnellen kan niet.

En natuurlijk even gegoogled. Lies- en buikspierklachten. Er zijn vier opties:
1) arthrose in heupen, hierdoor spannen liezen/iliopsoas major strakker aan en raken overspannen. Dit aanspannen is om de heupen te ontlasten en is een indirect signaal van arthrose. Maar, omdat het bij mij aan beide kanten is en het me sterk lijkt dat ik precies tegelijk in beide heupen arthrose heb zal dit het wel niet zijn.
2) osteitis pubis: aanhechting buikspieren aan schaambeen geirriteerd met uitstraling naar liezen. Misschien...
3) beginnende liesbreuk. Niet waarschijnlijk want aan beide kanten
4) Loperslies, daar herken ik wel wat in.

Ik denk zelf dat ik wat te weinig kracht / spierspanning heb om die snelle baantrainingen te doen. Wel meer dan genoeg 'conditie'. En op de diverse sites staan ook dingen als 'onbalans tussen buik/rugspieren', 'te zwakke quadriceps'. Dus: krachttraining. Ik wilde er al eerder mee beginnen maar dan nu maar.

zo.. genoeg gezegd over de blessures.

Eerst even wat weddenschappen inleggen op de finale vanavond.

POV

Geen opmerkingen: