15 juni 2008

vanmiddag de 8 van drachten

Twee dagen niet gelopen,
gisteren wel weer 10 kilometer, ging erg moeilijk, geen snelheid, ongecoordineerd, 15x100 gedaan in 22 seconden. Het was bagger.

Dus wat het zometeen wordt... geen idee.


... en weer terug.

Het was een 5 mijl, want zo'n 45 meter na de start stond het bord met 8 kilometer (te gaan). Dit bord bereikte ik na 8 seconden.
Hoewel ik me voorgenomen had rustig te starten, ging het toch vrij vlot, die eerste kilometers. Ik zag dame H. die ook op de 5 kilometer in Utrecht net voor me zat, en wilde zo lang mogelijk bij haar blijven. Dat resulteerde in kilometers van 3.28, 3.34, al draaiend en kerend in Beetsterzwaag. Daarna via 3.41,42,45 uitkomend op 18.14 op de 5 kilometer. Dit was te snel, ik was toen leeg en niet meer in staat aan te klampen. Toen 'besloot ik' om rustiger aan te doen. Niet echt een besluit maar gewoon een optelsom van te moe, wat slaaptekort, niet willen forceren (een natuurlijk mechanisme trouwens, zelfbescherming).

De laatste drie kilometers gingen in 4.00 per stuk, eindtijd 30.17, net geen 16 km/uur. Als het echt had gemoeten had dat wel sneller gekund, maar dat echte moeten bewaar ik wel voor de competitie over twee weken.

Geen opmerkingen: