26 december 2010

pffffff.....

Helaas om logistieke reden kon ik niet op training vanochtend komen.

Dan maar vanmiddag even trainen, van half 3 tot 5 ofzo, een 30 km, eens kijken of dat kan. Richting 7huizen en verder; en terug.

... dit werd een 15 km, in de vele sneeuw; hoge hartslag laag tempo, ook last van beide enkels. Misschien dat die lange duurloop daartoe heeft bijgedragen (vorige week 34), of de schoenen, dat de zijkanten te hoog staan. Even met een mesje bewerken maar.

Verder wat nagedacht over mijn marathontraining. Want: ik kan niet mijn eigen masterplan gebruiken; dat plan is bedacht en geschikt voor 3.40 lopers (+ of - 20'). Ikzelf kan het beste mijn eigen plan bedenken, want het traint erg prettig als je ergens sterk in gelooft; onwrikbare zekerheid leidt tot goede trainingen.

Ook las ik enkele dagen geleden dat wat ik allang vermoedde, het is niet nodig om overdreven veel te drinken tijdens marathon. Gewoon op dorstgevoel afgaan is genoeg. ZUCHT!!!

Zal ik dan ook maar mijn schema van Apeldoorn'85 uit de kast trekken? Geen drempels, geen 'ritme trainingen' geen HADD, gewoon TRAINEN, en wat werkte het goed!!!
Ma rust
Di 8x1000 3.35 2p. Hier was ik dan altijd nog moe van lange duurloop.
Wo 14 km T13 + Grolsch
Do 2x 6x 400 82 1p
vr 20 km T13-15. Hier had ik dan altijd zere bovenbenen.
Za rust
Zo 2 tot 2.30 uur vlot (circa T14). Gewoon elke zondag dus 28 a 35 km vrij snel

Ik kan dit niet klakkeloos kopieeren natuurlijk, maar wel zou ik best weer eens de sensatie van spierpijn willen smaken. Dat heb ik al tijden niet meer gehad. Misschien train ik gewoon te zacht!?

POV

Geen opmerkingen: