05 juni 2012

"ga ik hier harder van lopen?"

Deze vraag stond centraal vanavond, bij de clubtraining.

Mijn eerste vraag aan de trainer was: hoe overbrug ik de resterende 37 seconden die mij nog van J. scheiden op de 10 kilometer?

Eerste antwoord: "harder trainen".

Vervolgens, bij elke oefening, vragen: ga ik hier harder van lopen?
Tripplings, officieel gaan we hier niet harder van lopen. Want het uitgebreid buigen van de enkel behoort niet tot de loopbeweging. Ook de traditionele hakkenbillen ("knieen achterhouden!") heeft geen zin. Want tijdens het hardlopen komt deze beweging niet voor. Wel de gewone skipping natuurlijk.

De kern van de training vanavond werd aangekondigd: 3x (1050-1050), eerste rondje in halvemarathontempo, tweede rondje direkt door in 10K tempo.

Op mijn vraag "gaan we hier harder van lopen?" keek de trainer mij heel vreemd aan, alsof hij zeggen wilde: natuurlijk!!!

Ik accepteerde dit impliciete antwoord (ik durfde niet door te vragen) en de training liep lekker: 4.10/3.51;  4.06/3.49; 4.07/3.53. Gemiddeld bijna 16 km/uur en eigenlijk beter dan ik verwacht had.

Nu maar hopen dat ik hier harder van ga lopen.

POV

ps. Woensdag ook al weer 2x3000 in rond 15 km/uur, was niet de bedoeling maar het liep gemakkelijk. Nu wel opletten want enkels zijn nu wat gevoelig. Geen blessure alleen 'moe gevoel in de enkels'... Het is verraderlijk die vorm, de benen voelen ook nu weer supergoed, de zwakke schakels zijn de gewrichten. Die enkeltjes die 200kg per stap te verwerken krijgen.... Maar niets aan de hand, een paar dagen rust en rustig aan.

ps2. Donderdag rustig aan, vermoeide benen. Vrijdag rust. Zaterdag 7K rustig. Zondag 14K rustig + uurtje fiets (rustig).


1 opmerking:

Anoniem zei

Hier word ik fout geciteerd; ik zie niet "harder trainen", maar "harder LOPEN" (in de wedstrijd).
Of de vreemde blik nu ook het genoemde antwoord impliceerde zal voor de kijkers (en lezers) een vraag zijn en blijven (en voor mij een weet).
Train ze en tot dinsdag,
Henk-trainer LA1