21 juli 2013

laatste bericht voor vakantie

Zaterdag 12k gelopen, voor het eerst in zes dagen (we tellen het hinken tijdens de zondag en woensdagtrainingen niet mee). Hamstring is vrijwel genezen.
Zondag 12k gelopen met 1000+500 metr op 14 km/u (mijn max verantwoorde snelheid nu).

Daarna: tassen inpakken inclusief rugzak tbv wandeltrip. Kijk er naar uit, wat zal het mooi zijn daarboven in Zwitserland! Overigens: trainend met 10kg rugzak, en proberend een paar meter te hardlopen met dat gewicht, bedacht ik mij: hoe moeilijk is het om aan hardlopen te doen met overgewicht... en: geeft veel grotere druk op spieren dus rustig aan doen..

's avonds nog 10k in 17.57 fietsen, redelijk voluit.

POV

ps...afhankelijk van wifi hotspots zal ik uiteraard updaten, incl fotoos...
ps... Marathonvoorbereiding begint (voor mijn gevoel) nu, met een week wandelen grotendeels rond 2 km hoogte, daarna twee weken het hardlopen weer opstarten op 1000m hoogte (maar zal dan niet erg veel . Met natuurlijk allemaal bergop en af lopen. Door al het fietsen en wandelen en bergoplopen heb ik, eenmaal terug in nederland, veel 'kracht'. Daarna zo'n vier weken kilometertjes maken, dan een weekje fietsen (incl alpe d'huez) om de kracht nog een boost te geven, daarna drie weken weer veel, en dan moet het gebeuren. Totaal, netto zo'n 7 weken 'echte marathontraining'. Het eksakte schema daarvan is volkomen onduidelijk.

Geen opmerkingen: