10 juli 2013

Zware benen... of...

Benen zijn 'raar'.
Zondag, ochtends 10k hardlopen, middag 6k wandelen met zware bergschoenen.
Daarna 's avonds nog 25k gefietst waaronder 15k 'hard'. Hard is dan: heenweg tegen wind in 7.5k in 14.50, windmee 7.5k in 12.20. Gemiddeld net iets boven de 33 km/uur, heb ik al tijden niet meer gehaald. En ook nog met wind! Jeej!!! Vermoedelijk kan ik bij windstil weer 34 km in een uur halen...

Dus benen zijn goed. Maar hardlopen gaat 'zwaar', vooral omdat benen als beton aanvoelen. Vanavond zo'n 14k gelopen, en het snellere tempo liep op een gegeven moment goed, maar toch met hele gespannen benen. Nouja...

Morgenavond eens een wat langere rustige duurloop, om te proberen mijn benen in het gebied der totalen entspannung te krijgen.

En dan zaterdag, 10k in Bovensmilde, gewoon eruit persen wat erin zit. Tijden maken niet uit omdat het warm wordt, misschien is er nog een prijsje te pakken.

POV

ps... ik ben nog niet in 'marathonstemming', mijn laatste echte redelijke duurloop is al lang gelden. Ik pak dat vanaf begin augustus langzaam op, maar pas vanaf half aug heb ik weer echt tijd om te trainen dus het wordt een korte marathonvoorbereiding. Dit als tegenwicht tegen de enorm lange 4maands voorbereiding voor Rotterdam. Het is mentaal ook wel prettig om het een keer kort te doen. Als het mislukt kun je de 'schuld' geven aan de korte voorbereiding, maar als het goed gaat en de opbouw gaat snel, ben je nog totaal 'fris' als de marathon daar is. En de Mensch moet altijd doen wat hij prettig vindt.

Want er is niets zo vervelend als het hebben van stressende gedachten over een sport die eigenlijk zoveel vrijheid in zich heeft en zo mooi is.

Geen opmerkingen: