15 juni 2015

De Run van Roden, mijn eerste wedstrijdje weer eens

Meteen maar met de deur in huisvallen: de grafiek


Ik liep 3.516 kilometer (1/6 halve marathon) als onderdeel van estafette, in 13.04 (eigen geklokte tijd). Nipt sneller dan 16 km/uur, en het ging vrij zwaar. Wel voluit gezien de hartslag van 158 wat tegen mijn max is, maar zoals te zien geen eindsprint. Dat kon ik niet opbrengen.

Dit kwam omdat ik een 'hoofdpijndag' had: vanaf 's nachts tot de volgende nacht, hoofdpijn. Een soort migraine, die ondanks 2 paracetamol, bleef hangen. Ik had geen zin om er nog meer medicijnen tegenaan te gooien. Dan bestaat de wedstrijdvoorbereiding uit: zo rustig mogelijk op de bank zitten, niet veel doen, niet nadenken, beetje lezen, beetje tv kijken. En dan naar de wedstrijd en even snel een warming up doen, lopen, en weer terug in 'rustig aan' stand.

Verder: geen zere voet, een dag later ook helemaal geen spierpijn, zelfs gewoon training gegeven en nog 20k fietsen (39 minuten).

En vanavond (maandag) nog wat meer fietsen en ook 5x150 meter op 20 km/uur loopband (video's maken, zullen volgen).

Hoe nu verder?

Strikt trainingstechnisch gesproken zijn er een aantal mogelijkheden:

  1. Terug naar het 80-10-10 systeem met redelijk wat duurlopen, 10% tegen drempel, max 10% iets harder, en weer focusen op langere duur. Dan weer langere wedstrijden lopen. Dit heeft in verleden goed gewerkt en zal, als ik het strikt ga toepassen, ongetwijfeld wel tot goede lange afstanden leiden. Enige probleem: ik wil het niet.
  2. Doortrekken van de HIIT trainingen: gewoon door met de Mensinghebos HIITs, proberen die tijd onder de 12.30 te krijgen, en misschien op de baan een 1000'je als testloop. Klinkt aantrekkelijk. Lekker knallen. Geen probleem hiermee. 
  3. Diverse combi's: HIIT + drempel. Elke week een HIITje en minimaal ook 1x een 6-8x1000 'op de drempel'. Is wel prettig, dat iets rustigere erin mixen, en eigenlijk doe ik het al. Ja!
Ik denk eigenlijk dat, als ik geen heel harde doelen heb (en die heb ik niet), dat het niet zo veel uitmaakt. Gewoon kiezen wat het leukst is, mocht er tzt een "doel" ontstaan, dan merk ik dat vanzelf wel weer. Stieken verwacht ik uiteraard dat ik door de HIIT's en door het eten van meer vetten/eiwitten, ik wat meer power krijg en dan opeens weer gemakkelijk 37.30 op de 10 kan lopen. Maar zal wel niet gebeuren... Of misschien wel....


POV

1 opmerking:

Erik zei

Leuk de flexibiliteit in de aanpak, afhankelijk van de zin, doelen, of andere toevallige invloeden... Zelf momenteel veel bezig met HIiT-achtige concepten en zie de duurlopen niet snel (langzaam) terug komen .... of wel...