03 november 2017

Even een mededeling: BitCoin gaat Crashen

eeehmm... mensen ik heb even een mededeling.

BitCoin gaat crashen. Het duurt denk ik nog een week ofzo.

Het scenario is als volgt:

  • nu vrijdag staat de koers op 7300 dollar
  • zaterdag / zondag zal dat denk ik stabiel blijven
  • komende maandag t/m donderdag zal er elke dag iets van 300 dollar bij komen tot donderdag misschien wel de 9000 aangetikt wordt.
  • Daarna komt er een of andere onbenullige mededeling ergens, een vonkje die de explosie inleidt. Misschien een Trump die de BitCoin per Decreet Verbiedt om de Beurs een Zetje te Geven
Daarna gaat het keihard naar beneden. In eerste instantie in 1 streep van 9000 naar 4000 ofzo. Dan misschien een opleving, voor de ongelovigen onder ons. Daarna rechtdoor naar nul.

Om e.e.a aan te tonen heb ik een handig grafiekje gemaakt:
Links de BitCoin. 
Of... of stond BitCoin nu rechts?? Ik weet het niet het lijkt ook zoveel op elkaar!

De stijging komt overeen: van 100 naar 7448 is vergelijkbaar met de stijging van de tulpenbollenprijzen van 1 naar 60.

De tijdsduur en vorm van grafiek past precies: 3 jaar. Uiteindelijk de blowoff: in een week of twee van 4000 naar 9000. De tulpenbollen toonden eenzelfde trend.

Ook de onderliggende 'waarde' is hetzelfde. Tulpenbollen kunnen gewoon gekweekt worden en zijn na vermenigvuldiging niet meer waard dan de moeite die de kweker erin stopt. Bitcoins: elke dag worden er kopieen getrokken die technisch identiek zijn. 

Need I say more.


Tenslotte is een laatste kenmerk de totale delusion van iedereen. Iedereen praat elkaar na dat er nu een 'nieuwe bitcoin economie gaat ontstaan'. Wie een crash voorspelt is gek.


Nog een week dus. 
Zeg niet dat je het niet wist!


POV


ps. Op 6 december staat de koers op 12700. Dit kan nog hoger: hoeveel rek zit er in waanzin?

Er zijn mensen die Bitcoin op 100000 dollar waarderen, en dat terwijl er geen waarde te ontdekken valt in de Bitcoin. Het is me een raadsel waarom goedopgeleide mensen dit zeggen. Misschien hebben ze een waas voor ogen?

Anyway: Bitcoin zal naar Nul a Tien dollar gaan (collector's item). Dit is gewoon gebaseerd op logisch nadenken, niets bijzonders. Het kan zijn dat eerst nog de 28000 dollar ofzo wordt aangetikt als "iedereen instapt". Levens zullen verwoest worden...


2 opmerkingen:

Anoniem zei

1) Een (bitcoin)stijging van 1000 naar 7.500 is een vermenigvuldiging met 7,5. Een (tulp) stijging van 1 naar 60 is een vermenigvuldiging met 60.
2) De waarde van iets is iets anders dan de kosten die ervoor zijn gemaakt: Als ik 1000 uur (a 10 euro per uur) steek in het maken van een kunstwerk zijn mijn kosten wellicht 10.000 euro, de waarde is 0.
3) Je hebt 100% gelijk dat de bitcoin te vergelijken is met de tulp. De reden is dat het, anders dan wettig geld, geen autoriteit achter zich weet die zijn best zal doen de waarde te handhaven op een moment dat het vertrouwen erin verdwijnt. Je voorspelling van 1 week vind ik interessant en gewaagd!

Paul Oude Vrielink zei

Beste anoniem,
1) Linksonder in de bitcoin graph staat 100, dus niet 1000. De stijging is dus 75 en niet 7.5.
2) Dat kan. Dat blijkt ook. De waarde is nu 6500 per bitcoin. Maar de intrinsieke waarde van de coin zelf is nul. Maar: wieweet!
3) Interessant is ook dat er een 'gebeurtenis' is geweest. Niet Trump maar het niet doorgaan was de gebeurtenis die de sneeuwbal aan het rollen brengt. Ik zeg: morgen 4700