23 januari 2006

The days after

De dag na een inspannende training, hoe gaat dat...

Best goed. Zaterdag 5x1000 in ongeveer 3.48, redelijk soepel
Zondag 10x1 minuut in de loopgroeptraining, ongeveer 17 km/u
Maandag tussen de middag had ik weer hele goede benen. Maar toch maar een rustige training gedaan: 16x250 meter in 54, met 15-20 seconden dribbelen als pauze. Voelde gemakkelijk.

Atleten, kijk eens naar de websites http://www.pro-run.nl en http://www.pose-tech.com en http://www.chatnrun.nl

Ik heb me even verdiept in de pose-techniek en de BK techniek (toegelicht in www.pro-run.nl) van lopen en hierover wat gechat op in de chatbox.

Pose zegt dat je niet moet afzetten. BK zegt van wel. Wie heeft gelijk? BK natuurlijk. Je moet afzetten omdat je anders op de grond valt. Alleen, en daarin hebben zowel Pose als BK gelijk, de afzet is niet iets wat gebeurt als je afzetbeen al bijna gestrekt is. Het afzetten is onderdeel van het opvangen van de landing en gebeurt 'onder je' en niet 'achter je'.

Ik loop volgens pose: ik trek mijn hak altijd op als ik loop. Dat moet ook wel anders loopt het zo apart. Ik zet mijn voet niet voor me maar onder me neer, mede omdat mijn frequentie 185-190 is.
Ik loop volgens bk. Als ik neerkom volgt er een 'kaatserige reactieve' afzet. Ik vermijd onnodige torsies en houd mijn heupen hoog.

Later meer.
pov

Geen opmerkingen: