30 mei 2007

en toen was daar een mooie serie

Ik keek op het Groningen Atletiek trainingsschema en zag daar tot mijn verrassing 'testje 1000 meter' over twee weken staan. Hier had ik op gewacht.

Daarom besloot ik vanavond, mede ingegeven door een gevoel van 'goede benen', een snelle, harde training te doen, gewoon eens om te kijken wat erin zit. En er zit veel in:

1000: 3.02.2, pauze 8'
600: 1.44.8, pauze 4'
400: 67.5, pauze 3',
200: 31.0

De 1000 ging zelfs 'gemakkelijk', de 600 was het mooist, de 400 voelde ik aan het eind wel 'iets' (was dat verzuring of was dat de-aminering van de ADP moleculen die daardoor remmend werken op de spiercontractie, dat blijft de vraag), en bij de 200 ging de eerste 100 goed in iets onder de 15 en de laatste 100 was harken.

Maar al met al wel één van mijn mooiste trainingen dit jaar!

Groet
POV

ps een dag later 8 km loslopen, rare benen, spierpijn
pps twee dagen later naar werk en terug gefietst @28 km/u, daarna met de kinders patat gegeten en allerlei krachtoefeningen gedaan "uit het raam gooien", "zweven"... ach je kent het wel...

4 opmerkingen:

loopgek zei

Shit man, da's hard !!!!
Om jaloers van te worden.

Paul Oude Vrielink zei

Mijn benen zijn nu behoorlijk stuk!

Dik zei

Weet je zeker dat je klokje nog goed werkt? Dit is abnormaal hard. Je loopt ons als gewone stervelingen er finaal uit, maar zou je er in je taalgebruik ook rekening mee kunnen houden dat wij niet allemaal zo ver hebben doorgeleerd? De-aminering van de ADP moleculen? Stond dat wel in mijn cursusboek?

Paul Oude Vrielink zei

ahhh...
iemand reageert op mijn ingewikkelde zin, dan kan ik daar op inhaken.

Ik las vorige week ergens dat in spiercellen, als er te weinig energie aanwezig is, de voorhanden zijnde ADP moleculen een reactie met elkaar aangaan en zo ATP + IMP vormen.

Dat IMP zorgt dan dat de spiercontractie geremd wordt en is waarschijnlijk verantwoordelijk voor het verzuringsgevoel / slappe benen gevoel.

Melkzuur productie kan die IMP vorming nog tijdelijk voorkomen volgens mij, leve het melkzuur!