28 mei 2007

gelukkig vind ik trainen leuk

anders zou ik balen van de wedstrijd en 3 dagen niets doen.

Maar vanochtend een goede, soepele intervaltraining gedaan, 12x500 in ongeveer 1.47. Benen goed... lekker. Tijdens het uitlopen een goed krachtig gevoel, en daarna een fit gevoel dat je de hele dag bijblijft.

Gisteren clubtraining met langzame tempo's (4321 minuten in 15 km/u), ging ok, en een fietstochtje in de middag, 36 km. Hierbij even een mooi halve-marathon-parcoursje gemeten: roden-norg-fietspad binnendoor-donderen-peize-. Allemaal asfalt / fietspaden, goed gemeten, mooi voor een testloopje op een stille zomeravond;-)

oh ja nu we het toch over parcoursjes hebben, Kor, als je meeleest, de 10 kilometer van Norg bleek 9650 meter lang te zijn, gemeten met (loopgroep Roden) Maurice's GPSje. Hetzelfde GPS systeem dat de halve van Haren op 20 meter nauwkeurig gaf.

POV

4 opmerkingen:

loopgek zei

wat zei Maurice zijn GPS over de eerste ronde van de 21km van Groningen? Of kan hij alleen het totaal nog maar zien?

Paul Oude Vrielink zei

Nee, Maurice had begin maart in Haren gelopen, niet in Groningen.

Het is angstig stil wat betreft Groningen, geen nieuws, geen uitslagen, geen afstanden...

Klopt jouw GPS normaal gesproken?

Anoniem zei

De eerste ronde van de halve marathon was overigens niet gelijk aan de eerste ronde van de 10 km.
De 10 km lopers moesten halverwege nog een straatje in (heen en weer) van inderdaad ongeveer 175 meter. Een jurylid stond dit te controleren. Ik weet niet of Maurice dit meegerekend heeft.

350 Meter afwijking vond ik ook al erg veel. Dat betekent ongeveer 1 minuut 13 seconden extra (dus eindtijd: 37.10)en zo beroerd heb ik toen echt niet gelopen.

Kor

Paul Oude Vrielink zei

aha...

Maar, Maurice heeft de 10 gelopen net als jij, en niet de halve. Het schijnt dat hij ook geen GPS heeft maar een 'versnellingsmeter' die de voetversnelling/traging rekens, misschien is dat iets onnauwkeuriger.

Ik zal het nog eens dubbelchecken: Maurice, als je dit leest, help ons uit de brand!