07 augustus 2013

Lekkere vakantie

Zoals gezegd eerst een week wandelen, zo'n 25-30 uur netto wandelen. Zwaar voor benen, knieen, achillespezen etcetera etcetera. Maar wonder boven wonder hield alles zich goed.

Daarna nog de Grimselpas opgefietst (niet erg hard, maar wel 2.5 uur trappen).

En toen een week hardlopen. De heuvels en de warmte maakten het wat zwaarder, maar een duurloopje bij 28 graden, ik vind het prima. In totaal 8x gelopen, totaal 101 kilometer. In eerste instantie ging het beroerd, wat zo'n 2 weken nauwelijks hardgelopen. De 12 km/uur werd nauwelijks gehaald. Maar op de vierde dag kon ik opeens in totaal 24km lopen (ochtend 16 en avond 4x1000), en het 'gevoel' was goed. Daarna nog een 8x1000 op dag 6 (niet te hard, zo'n 4.09 per kilometer), en een 15km duurloopje in 30 graden op de laatste dag.

Hoe verder... ik moet nu heel snel de duurlopen oprekken. Langste continue loop sinds rotterdam is slechts 16k. Ik dacht zelf aan: morgenochend 21.1k 'op techniek', misschien 1.40 a 1.45. Daarna ergens volgende week een 'omvangdagje' (28k in 2 trainingen) en op zondag dan een 28k als 1 lange duurloop. De twee weken daarop een 30-35 (waarvan eentje 'hard'). Daarna fietsweekje rond alpe d'Huez. Daar ook die alp op hardlopen ivm macht kweken. En daarna... zover kan ik niet kijken, maar er moeten dan nog in elk geval 1 lange harde training in zitten (mogelijk de 6-5-4-3-2 kilometer tempotraining).

En, zoals eerder gezegd, het is een alles of niets poging naar 2.52 amsterdam marathon, dus ik zal vrijuit en opportunistisch trainen, ook gesterkt door die week wandelen. Want daar kwam ik erachter dat wat wij normaalgesproken 'zware marathontraining' noemen, eigenlijk niet zo zwaar is. Volgens mij is een groot deel van de marathontraining mentaal. Gewoon doen wat nodig is en niet teveel piepen.

POV

ps... binnenkort uitgebreid verslag incl fotoos van de bergwandeltocht, incl 'de helicoptervlucht' (dubbele betekenis) en het hoe en waarom etc etc etc....

Geen opmerkingen: