22 december 2013

Benen goed, hoofd slecht

Nadat het gisteren allemaal wat zwaar aanvoelde, sliep ik voor de tweede nacht op rij erg diep (jeweetwel... in slaap vallen en dan opeens om 8 uur helemaal uitgerust wakker worden).
... en voelden benen okee.

Vandaag tijdens de training heb ik 5x30 seconden / 3 minuten pauze HARD meegelopen, het ging volgens mij wel 20 a 22 km/uur. Was niet helemaal de bedoeling maar liep soepel, en ik zal er vast niet al te veel mee hebben stukgemaakt. Voel nu in elk geval geen rare dingen.

Het hoofd... loopt een beetje over van van alles en nog wat. Hoofdpijn. Heb rust nodig. Teveel op alle actielijstjes staand, teveel dingen die ik nog moe doen.... en dan 'moet' die Halve van Blijham ook nog. Maar ergens houdt die me ook op de been.

Want het is nu trainingstechnisch interessant: wat te doen om in topvorm aan de start te verschijnen, met de goede en goed belastbare benen die ik nu heb. Het lijkt alsof alle drukte, en zelfs harde training, weinig negatieve impact op mijn benen heeft.
Ik pak het, lichamelijk en mentaal, zo aan:

  • Maandag nog 10x1000 (of 4000/3000/3000 ofzo, afhankelijk van stemming) in 16.2 a 16.4 km/u (loopband, komt overeen met wegkilometers a 3.50 denk ik). 
  • Als dat goed gaat kan ik mezelf overtuigen / tegen mezelf zeggen dat ik zo goed mogelijk getraind heb en dat er geen enkele reden is dat de benen niet super zouden zijn. (overigen zou ik niet het woordje 'niet' moeten gebruiken, dat schijnt mentaal niet goed te zijn (of, zoals iemand op het werk zei "ik eet nooit geen pindakaas zonder stukjes noot")). 
  • Dinsdag t/m donderdag niet veel doen. 6k joggen ofzo. Ook even een echte break van hardlopen.
  • Vrijdag 8x100 in 19, om de benen op de juiste spanningte brengen. 
  • Zaterdag: ik geef mezelf groen licht om mijn benen helemaal 'stuk' te lopen. Alles mag stuk, ik hoef niets achter te houden (overigens betekent dat niet dat ik meteen vanaf de start mezelf ga opblazen zoals in Peize, ik zal net als bij 7heuvelenloop goed op tempo, maar behoudend starten, en probeer de laatste 10k, windmee, mijn slag te slaan). Ik bereid me voor op slechte omstandigheden, ik zie windkracht 5 en regen, dat betekent daar misschien wel windkracht 6 en kan een taktische race betekenen. Verder hoeft het niet per se te lukken, een eventueel succesje beschouw ik puur als bonus. 

POV

ps... dagje later, vlak voor de loopbandtraining, toch wel redelijk wat spierpijn... door de uitvalpassen. Maarja... ze zijn Zo Goed voor je benen!

Geen opmerkingen: