17 december 2013

Het laatste duurblokje:

Na de wedstrijd en rust daarvoor en daarna, ben ik nu weer goed in training.

Gisteren nog een hoofdpijndagje, migraine achtig, even uitrusten, en later op de avond toch nog even naar sportschool voor 40 minuten hometrainer + 10 km loopband (44.00). Hartslagen waren 10 hoger dan normaal, bij elke inspanning. Het was erg warm daarbinnen, of misschien was ik beetje ziek.

Vandaag wilde ik niet te hard trainen, beetje meelopen met de 5x2000, af en toe wat overslaan, dat was de gedachte. Maar het ging lekker. Elke 2000je liep ik met negative split en het voelde goed in de benen: (3.58/3.50, 3.58/3.52, 3.56/3.42, 3.58/3.54, de vijfde heb ik half gedaan). Hartslag was wel vrij hoog, net als gisteren. Ik zou ziek kunnen worden... voel me in benen wel goed maar niet helemaal 100%

Ok... nu over tot een belangrijke taak, het aanpassen van het 'masterplan marathon' voor Rotterdam/Enschede/Voorjaarsmarathons.

POV

ps.. over die 1.20: die is gezien de trainingen onhaalbaar. Kennelijk was de piek waarschijnlijk (ik weet niets echt zeker) de 7heuvelen.

Nu is er natuurlijk de mogelijkheid om 'harder te trainen om het toch te laten lukken'. Maar helaas... dat zou een fout zijn. Vergelijk het met pianospelen. Als het niet lukt kun je niet harder op de toetsen rammen, dan wordt het alleen maar lelijker. Of met conflicten, als je de ander wil overtuigen wordt het alleen maar erger.
Harde trainingen: blessures en vermoeidheid zouden mijn deel zijn.

Okee. Nu weet ik wat ik niet moet doen. Verder niet nodig om te bepalen wat ik dan exact wel zou moeten doen, want dat komt op hetzelfde neer... ook verkramping.

Gewoon openlaten. Wat er eventueel uit komt komt er uit. En is dan niet per se belangrijk. Niet mee bemoeien. Niet belangrijk. Herhaal... oninteressant.


ps2.. de woensdagtraining, totaal 16k, zelf allerlei kleine sprintjes etc etc gedaan. Ik twijfel nu, wat donderdag te doen. Het plan was een lange loop op loopband in redelijk hoog tempo (14-14.5 km/u). Benen kunnen het wel aan, maar ik voel me niet 100%. Tegen verkoudheid aan, iets verhoogde hartslag. Hoe dit te interpreteren. Overslaan van de training? Of verschuiven? Of toch gewoon doen? We weten dat met overslaan van trainingen, geen oorlogen worden gewonnen. Maar wel doen van trainingen kan leiden tot afbraak. Ik heb natuurlijjk voldoende basis om een aantal dagen niets te doen. Maar aerobe enzymen hebben geen respect voor status of getraindheid. Niet trainen = verlagen niveau.


2 opmerkingen:

Jo Art zei

Komend weekend de halve marathon? Wel/niet <1.20 ...
Zou wel super zijn, natuurlijk!

Paul Oude Vrielink zei

De halve is op 28 december.... ik vrees dat 1.20 niet haalbaar is. Ik zou me kunnen forceren om 'in die vorm te komen' en dan te moe worden voor zelfs 1.22 of 1.23.