23 december 2013

Laatste zware training voor de 1.21 poging

Gisteren ging ik slapen zonder spierpijn; vandaag stond ik op... au wat is dat nu weer... ohja.. uitvalpassen.
Heel erg goed maar als je ze fanatiek doet ook wat pijnlijk. Goed voor bilspieren (gluteus maximus) en quadriceps (bovenbeenspieren voorkant) en ook rompspieren.

Maar okee... toch gewoon de training doen.

Dit werd 8x ongeveer 1400 meter in 16.2 km/uur loopband. Ik moest even goed inlopen om de ergste spierpijn kwijt te raken en enigszins soepel te worden. De eerste 1400 was stroef, benen moesten zich instellen op de stijfheid. Hartslag was een erg lage 147. Overigen intervallen gingen heel wisselend, soms voelde het tempo gemakkelijk, bijna als joggen, en soms was het wat zoeken naar ritme. Maar hartslag bleef goed laag met max 152.

Ondertussen zag ik de klok, 19.20, en kon me nog even snel omkleden om mee te doen met de maandaggroep (die een mooie hollandse training met wat loopscholing, uitvalpassen, diverse loopjes tegen de hard wind in. En ook windmee, wat o zo goed voor techniek is) zodat mijn dagtotaal op 21 kilometer kwam.

Gooeeedd.... ik heb nu alles gedaan wat nodig is voor een goede wedstrijd. De laatste 2 weken een perfecte reeks trainingen:
- (9/12) 12k intervals op 16.4 km/u
- (14/12) 10km trainingswedstrijd
- (17/12) 4x2000 doeltempo
- (19/12) 22k hoog-aeroob tempo
- (23/12) 7x1400 doeltempo
...
...

Nu bier.

POV

ps... mocht er een heel klein miniem kansje zijn voor sub 1.20 dan grijp ik die natuurlijk. Het scenario zou zijn, een grote groep die op 15.5 km/uur vertrekt tegen de wind in, en dan windmee de laatste 10k in 37.30 lopen.

ps2.. dinsdag, nog steeds spierpijn. Van de uitvalpassen uiteraard; van de tempo's lijk ik totaal geen last te hebben.

ps3... de avond, heerlijk uitrusten, de moede benen te ruste leggen, een toepasselijke video... spiritualteit versus wetenschappelijkheid. Welke kant kies 'ik'.

2 opmerkingen:

Erik zei

Pittig getraind en er alles aan gedaan. En nu loslaten... Spiritualiteit en wetenschap: in een ideale situatie wordt dat gemixt en vult het elkaar aan. Dus synergie ipv of?

Paul Oude Vrielink zei

Ja... alles aan gedaan.
Nu niets meer aan doen. Ik zal denk ik nog een blogje schrijven vandaag over spiritualiteit vs wetenschap, maar zaterdag ga ik geen van beiden gebruiken. Zo weinig mogelijk ballast mee, alleen maar rennen.