05 december 2013

Top benen:

na de minder intensieve dinsdagtraining, was vandaag het voornemen om een 'verzurende' fietstraining te doen, volgens het woensdag geschetste concept, ook om te kijken of het werkelijk allemaal zo slecht zou zijn of toch goed.

Woensdag was in totaal 18 rustige kilometers (wel nog met 3x1000 op 14 km/uur erin). Ik voelde 's avonds mijn benen wel.... maar de nachtrust deed wonderen en ik stond met fitte benen op. De donderdagtraining startte met een loopje. Want, na de sinterklaasvieringen, reed ik toevallig rond half 8 bij de VV roden langs en daar zag ik nog 3 lopers staan ondanks het feit dat de training was afgelast. In een impuls zei ik 'kom maar  richting mijn huis dan train ik even met jullie mee cq ik geef jullie dan even training' en zo werd dat nog een kleine vijf kilometer.

Daarna naar fitnesscenter en daar hetzelfde testje als begin november, gedaan: 15 minuten stand 'verrassing', zwaarte '14', op fiets ergometer. En ik kwam nu tot 249 weggetrapte kcal, ofwel gemiddeld 256 watt, met een hartslag op het eind van 163. Dit was nipt beter dan toen, en dus: IK BEN BETER GEWORDEN! De verbetering van benen zet zich verder door, en wat belangrijk is, ik kan kennelijk goed met lactaat (melkzuur) omgaan. De spiercel kan de lactaat goed aanmaken, en ook goed bufferen en verder verwerken. Het vermogen is ook niet aangetast, lijkt zelfs verbeterd, met al deze kwalitatieve duurtrainingen, wat ook meteen weer betekent dat ik in principe geen intensieve/verzurende trainingen meer hoef te doen.

Eerst wat rusten (voel enkel, linkerknie, moe). En dan even kijken... heb nog wel zin in wat langere duurloop 24 of 26k ofzo.

POV


Geen opmerkingen: