25 januari 2014

Intervaltraining en te koud weer

Vandaag meegelopen met een 'Ronnestad' (zie artikel op eerdere blog)  training: 12x30sec/15sec, en 12x39sec/16sec. Mijn medelopers liepen tegen hun max ongeveer 15.5 km/u in de intervalletjes, ik liep redelijk gemakkelijk mee (HF145), mijn voet aftastend. Wel een steekje in teen maar niet al te erg.

... nu hoor ik de taalpuristen al protesteren. 'het interval is juist de pauze tussen de tempo's',  dus bestaat uit die 15 seconden. Tjaja... het is zo. Maakt niet uit.

Later op de dag nog 10k in 47.40, enorm ingehouden / voorzichtig gelopen om voet niet te overbelasten. Toch lekker 21k vandaag.

POV

ps: zondag 15k lopen en uurtje fietsen: duurtrainingsdag. Maar later op de dag wat gevoelige knieen, want (zucht...) te koud weer, had nog een extra trainingsbroek moeten aandoen. Dit betekent: morgen misschien geen intensieve training want kniepijn is uitkijken.

ps2: documentaire Hein Vergeer gezien... tja wat zal ik zeggen. "een afgeknelde ader is de oorzaak van alle ellende", of anders gezegd "de natuur stelt zijn eigen wetten en we moeten erkennen dat we niet alles voor het zeggen hebben ander maken we het onszelf enorm moeilijk".

Geen opmerkingen: