23 januari 2014

voetproblemen continued

(eerder geposte tekst die ik per ongeluk publishte)

verrassende combinatie
- uitsluitend rustige duurtraining
- ronnestad-intervals: 13x0.30/0.15 x3 OP DE FIETS, zie ook deze tekst en discussie
- 1x/week krachttraining

Verklaring: ik heb last van mijn voet, nog steeds. Maar ook van de andere voet. Afgezien van 'de grote teen' lijkt het dat de hele onderkant van de voorvoet, net zoals vorig jaar voor de Amsterdam marathon, gevoelig is. Ik weet eigenlijk niet precies waarom. "misschien is het de leeftijd", of moeten de voeten zich wat settlen of opnieuw aanpassen aan de belasting ofzo.
Hierbij blijkt dus weer dat marathontraining voor mij een orthopedisch probleem is. Ik voel dat ik gemakkelijk zeer veel kilometers aan kan...

Sommige lopers gaan hier op dit punt klagen 'waarom ik waarom nu' maar ik vind dit altijd juist interessant: beetje duwen beetje wrikken, schema wat aanpassen, wat dingen opzoeken. "Elke marathonloper moet in zijn voorbereiding één tot vijf grote problemen oplossen".

Maar, de combinatie hierboven is dus uit nood geboren. Ik doe rustige duurloopjes, en doe alle intensieve delen op de fiets. En het zou dan zomaar kunnen zijn dat dat goed combineert, dat als ik half februari weer wat tempo's kan doen, ik opeens in supervorm blijk te zijn. Het zou kunnen.

POV

ps... het woord 'ik' staat me soms tegen. Als je zegt 'ik heb last van mijn voet' wat betekent dat dan? Want er is geen 'ik', er is alleen 'last van voet hebben'. Zodra je de 'ik' in het spel brengt is er iemand die baalt en het vervelend vindt, zolang je het hebt over 'last van voet' ga je daar gewoon mee bezig, wat dingen uitproberen, wat rusten, geen probleem. 'ik' doe dus dat laatste en heb geen probleem.

ps2... die vorige ps... ik weet dat het vaag is. Maar stel je voor de grap eens de vraag. Wie ben 'ik'. Er is gewoon geen antwoord op. Elk antwoord dat je verzint is te beperkt of geeft maar één dimensie weer. Houd rekening met de mogelijkheid dat je onbeperkt en onbegrensd bent.

ps3... morgen natuurlijk wel om 10.00 een Ronnestad training. Voetproblemen zijn vandaag wat weggetrokken. Het is gek: ik voel me supergoed en sterk en eigenlijk me geen seconde bedenken om een uurtje lekker te lopen. Maar toch maar verstandig zijn, niet lopen vandaag.

3 opmerkingen:

Jo Art zei

Grappig, Paul,

IK merkte dat het
mij laatst wat irriteerde dat
IK het in
mijn blogstukjes steeds over
IK heb.

En verder: succes met
JOUW voet!

Paul Oude Vrielink zei

Het is een raar woord, ik. Maar JIJ gaat goed in elk geval!

Kim zei

Inderdaad! Goed bezig en blijven pushen die handel.