29 juni 2014

Schrödinger's kat (2x)

Volgens Schrödinger is het mogelijk dat twee mogelijke uitkomsten van een gebeurtenis, tegelijkertijd kunnen bestaan, en pas als je de uitkomst bekijkt, wordt bepaald wat die uitkomst is. De kat in het hok is zowel levend als dood, totdat je kijkt.


Op de 75e minuut van Nederland-Mexico ging ik fietsen... het was lekker rustig buiten, en een trainingsritje leek me wel wat. Tijdens het ritje dat anderhalf uur duurde hoorde ik geen toeterende auto's, fietste ik toevallig niet langs café's, zodat ik niet wist wat de uitslag zou zijn. En toen ik na anderhalf uur m'n Samzung raadpleegde kon Nederland dus wel of niet uitgeschakeld zijn.

Gelukkig bleken we gewonnen te hebben. Als ik een minuut later gekeken had hadden we misschien verloren.

En ook checkte ik m'n timer en Strava om te kijken of ik mijn PR op de 40 km had gebroken, tot het moment dat ik keek wist ik het niet. Want omdat de kilometerteller meestal 32 aanwees zat ik dicht bij mijn beste tijd van 1.15.01, gokte ik. Het werd 1.13.53, een mooie 32.4 km/u gemiddeld. Strava, die ook stoplichten en klinkertjes meetelt, kwam op 32.03 km, ook lekker.

En dit was ook meteen mijn tax, ik kon daarna nog maar net terug naar huis fietsen. Misschien dat de ochtendtraining (14 km incl wat snelle stukken a 15-16 km/uur), toch de benen al wat leeg had gemaakt. Maar uiteraard kan het harder. Ik heb daar meer 'inhoud' voor nodig: nog een langere fietstocht; en verder: bandjes nog wat harder oppompen, scheelt ook vast wel 0.5 km/uur, en iets beter op fiets zitten (ideale ei houding, was nu vaak nog niet zo), en een stuk asfalt zonder hindernissen. Misschien dat dan de 34 aan te tikken is.


Al met al een topdag.

POV


Geen opmerkingen: