09 augustus 2014

Eerste lange duurloop sinds april

Vandaag was het plan om 26k te lopen en daarbij niet geblesseerd te raken.

En dat is gelukt: totaal 28k gelopen waarvan 27 op tempo en de rest in/uitlopen. Het tempo bestond uit telkens blokjes met HF140 (in 4.30-40 per km, dit is nog niet hard want is nog 20 sec per km langzamer dan marathontempo), afgewisseld met kilometers 'rustig' (5.10-30). Totaaltijd 27.0 km in 2.10.30, ben heel tevreden mee want voel de voet nauwelijks. Hoewel er nog altijd 'iets' zit, dus ik moet reactie even afwachten.

Hartslag gemiddeld 134 bij tempo van 4.50 per km. Mijn 'marathonprognose' knalt omhoog want het voelde vandaag, afgezien van de voetproblemen, niet al te moeilijk. Overigens is dit wel een training die ik niet zomaar kan doen, moet er wel goed uitgerust voor zijn. Morgen zou ik hem niet kunnen herhalen wegen moeheid.

De way to go de komende trainingsweek is: meer van hetzelfde. Duurlopen en rustig trainen. Heel simpel. Het doel is om een tempo van ongeveer 5.10 per km heel erg gemakkelijk te gaan vinden en heel goed technisch te kunnen lopen, heel goed getimed de pasjes te kunnen maken zonder klappen en schokken. Een sublieme intramusculaire coordinatie is nodig. Tempo komt later wel. Alle trainingen moeten op juiste moment / tijdstip gedaan worden om een maximale fitheids ontwikkeling te krijgen, de timing van de trainingen is heel belangrijk. 

Strava: 
Op de zondag 18k heel rustig lopen (hartslag 100, tempo 9 km/u), en later nog 25k fietsen (T30). Dat fietsen ging moeilijk, deels door de wind, deels door wat vermoeidheid. Later nog 'de voet' laten manipuleren (dank C), er is niets echt stuk...

De maandag 45' fietsen (hometrainer want regen) en 6k redelijk vlot met wedstrijdschoenen loopband (ca 26.30), ging best goed. De tape 'voelt goed' en voet voelt goed stabiel, morgen dan mijn eerste tempo's lopen, iets van 10x400 in 14-15 km/u is voldoende.

POV

Geen opmerkingen: