16 augustus 2014

35k!

Zaterdag 

Er zijn van die dagen.

Een ogenschijnlijk overweldigende hoeveelheid 'dingen die ik nog moet doen, kwesties, moeilijkheden', tegelijk moe en energieloos. Die combinatie leidt tot een soort paniekgevoel 'hoe trek ik dit', waar ben ik nou helemaal mee bezig, en, qua trainen, gedachten als 'dat moet ik op mijn eenenvijftigste toch ook helemaal niet meer doen'.

Ik zou er dan een rustdag van kunnen maken. Maar, om het 'totaal aantal kilometers niet in gevaar te laten komen', dan toch een duurloopje eruit geperst. En dan, dan blijkt na een paar kilometer waarom hardlopen ook al weer zo goed is: alle stress verdwijnt, op een of andere manier kijk ik helemaal anders tegen de diverse non-problemen aan. 

Totaal toch nog 15k gelopen, in iets van 11 km/uur. Nergens last van, wel wat energieloos, zal ook te maken hebben met, als ik lopen + fietsen bij elkaar optel, de grote hoeveelheid training die ik verwerkt heb de laatste twee weken. 

Benen voelen wat beter dan twee weken geleden, maar nog lang niet goed genoeg om ook maar aan een sub 3 uur of een sub 38 minuten of een 1.22 te denken. Alleen de gedachte al aan zeg een duizendje in 3.50.... Maar omdat ik nog veel tijd heb (11 weken) ga ik me ook de komende twee weken toeleggen op 'veel rustige kilometers'. 

Morgen: proberen om 'een groot aantal kilometers' te lopen. Ochtend 12, eind van de dag nog 20, denk ik. 

Zondag

Ochtend een iets ingekorte training, met ook wat krachtoefeningen, ingekort omdat ik het staartje van Zurich marathon wilde zien.

Middag 1: 16 km in 1.16, hier werd ik min of meer verrast (buienradar had het mis) door een ENORME regenbui. Even naar huis, omkleden, droge kleren en schoenen en nog 9k gelopen. Totaal 25 in 1.59.30, heel tevreden mee omdat a) de beide voeten zich goed hielden, dus ben sinds vele maanden kennelijk eindelijk weer belastbaar, b) opbouw loopt goed. En deze 35k op een dag, zal ook zijn effect hebben. Met een beetje mazzel kan ik volgende week een 30k 'op snelheid' lopen (2.20 ofzo) als volgende stap. Jazelfs, misschien is de 50k Run van Winschoten een mooi tussendoel. Maar even afwachten of geen terugslag....

Maandag

Even loslopen/fietsen in sportschool, 30' fietsen, 7k lopen. Geen pijnen, zelfs geen spierpijn. Wel wat moe en hoofdpijn en zo. Moet rusten.

Dinsdag

Tempo's:
- 10x400 in 90, pauze ongeveer 1 minuut
- Totaal 16k lopen. Ging goed

Woensdag, Donderdag

Woensdag 16k in de clubtraining. Rustig aan
Donderdag: een HIITje gedaan: Kwam ik vorige keer tot gemiddeld 167.6 kcal/HF155, nu kwam ik tot gemiddeld 169.6 kcal/HF157, vrijwel vergelijkbaar, en ondanks de laatste 3 weken nauwelijks in deze zone > 150 gebivakkeerd te hebben, ging het toch gemakkelijk.


POV


Geen opmerkingen: