22 januari 2016

Fiets PR's?

Merkwaardig dat hart. De ene keer tiktie snel de andere keer langzaam.
Gisteren bleef hartslag extreem laag. Bij 200 watt op 116, wat een PR is.

Daarna een 'HF140-testje' gedaan: 20 fiets kilometers op watt bike met een hartslag van 140 gefietst en tijd genoteerd. Waar normaalgesproken het laatste jaar dit altijd tussen 22.20 en 22.50 uit kwam, was nu opeens de uitslag 21.38 (ofwel ca 252 watt)

Zou ik dan opeens veel beter zijn geworden?

Om dit een beetje te testen, ook een 4 minuten 'hard' gefietst (volgens protocol 30 sec hard 20 sec rustiger), en ook hier kwam een PR uit van 300 watt. En ook hier beperkte de hartslag zich, tot een lage 156 (zie tweede piekje).
En ook nog een derde interval: 4 minuten op zwaar verzet. Ik kon op een bepaald moment het verzet niet meer rondkrijgen. benen blokkeerden, en, zoals in derde piekje te zien, hartslag bleef vrij laag. Conclusie: "lokale verzuring" omdat het hart nog niet aan zijn tax zit maar de spieren kennelijk niet verder kunnen.

Raadselen raadselen.... uiteraard, pas als de tijden op de weg in lijn hiermee zijn zal blijken of het echt allemaal beter is.


POV

ps. de enkel: die voelt nog altijd hetzelfde: een beetje 'vreemd', ietsje dikker nog altijd. En 's ochtends is ene voet roder dan de ander wat op een probleem met bloedcirculatie duidt. Mogelijk is er nog altijd ergens iets 'dikker' wat een bloedvat zou kunnen afknellen. Misschien ga ik dat morgen negeren en 3x1400 meter vlot (15 km/u) lopen. Even afwachten.

Geen opmerkingen: