11 februari 2007

Wat zullen we eens zeggen...

Jaja, ik zou een wedstrijd in 56.xx lopen,

maar:
a) ik had er geen zin in.
b) het regende hard en het was koud. Dan ga ik natuurlijk niet lopen.
c) ik had geen tijd. Er waren belangrijker dingen.

Ter compensatie heb ik 's middags even een stukje (40 minuten) gelopen en gekeken bij het Clubkampioenschap Cross Groningen Atletiek. Zonder spikes was er niet te lopen, anders had ik nog wel meegedaan.

En na de triomf van Sven, nog wat kilometers eraan toegevoegd, 12 kilometer in 50 minuten (inclusief 5x1000 3.57), lekker loopje.

Dan moet het maar in Haren gebeuren, een halve marathon op 11 maart. Hiervoor moet ik dan nog wel 't een en ander trainen. Afgelopen 8 weken gemiddeld 70 km/week, komende paar weken probeer ik hier en daar nog wat duurloopjes tussen te proppen en op iets meer uit te komen. Hoewel, ik weet dat ook niet zo zeker want gevoelsmatig neig ik tóch weer naar iets intensievere (en minder kilometers) trainingen. Ik vind een snelle intervaltraining vaak leuker dan een weer een duurloop met vermoeide benen.

POV

6 opmerkingen:

loopgek zei

Duurloop in de ban !! Misschien voor je zelf binnenkort nog een testloopje op een gemeten parkoersje? Anders ben je wel erg wedstrijdprikkelloos tot aan Haren?

pov zei

Duurloop in de ban ??

Ik heb ff gecheckt, 7 duurlopen in 2007 naast 30 trainingen met een vorm van (rustige) interval, en ik vind ze ook wel relaxed, soms.

Afgelopen 7 weken 71 km/week gemiddeld, 't is jammer dat ik gisteren niet kon lopen, ik voel me heel goed en sterk.

Vandaag of morgen zet ik mijn voorbereiding voor de halve op de blog, absoluut inclusief een of meer testlopen. Ik denk: 1 x 18 km op wedstrijdschoen om te testen of ik dat verdraag, en een 2x4000 testje op 16+ km/u.

Overigens heb ik even wat literatuur gelezen, een studie uit 1982 ondersteunt sterk de verheul meethode, je zal het nog wel zien.

loopgek zei

"Overigens heb ik even wat literatuur gelezen, een studie uit 1982 ondersteunt sterk de verheul meethode, je zal het nog wel zien."

Ja da's leuk, me lekker zitten maken en verder niets zeggen.
Als je nou alvast begint met bronvermelding ;-)

pov zei

De bron zelf kon ik niet te pakken krijgen, moet ik voor betalen, maar de volgende link geeft veel informatie (en bronnen):

http://www.pponline.co.uk/encyc/0129.htm

ben benieuwd wat je ervan vindt!

loopgek zei

mmmm het gaat over ratten ...
ik ga het (niet meer nu) lezen.

Heb jij het erg leuke (absoluut onwetenschappelijke) verhaal van www.gordonpirie.com (boek downloaden als pdf) wel eens gelezen? Vermakelijk.

pov zei

Ja, ratten lijken op mensen (in meer opzichten... oh nee da's gemeen).

Ze konden geen mensen vinden voor deze martelende proeven, denk ik.

Dat van Gordon Pirie, ja, gelezen, in 1 avond uit, ik stuitte er vorig jaar op. Verhelderend, een pleidooi voor trainen op wedstrijdschoenen ook (wat ik heel vaak doe), wel een beetje eigenwijs mannetje volgens mij. Maar daaruit komt het beste voort.

POV