11 februari 2013

Derde duurblok: de planning

....
Zojuist, onder genot van een van de laatste gewonnen biertjes, begonnen aan uitwerking van het Derde Duurblok.

Ik dacht er nog even over om te gaan lopen, maar besloot:

"Morgen begint het duurblok, ende het Zal lopen tot en met den Eersten dinsdag van den Derden Maand"

Goed...
dit besloten hebbend, moeten we het duurblok eerst even grof inrichten.

Het loopt dus van 12 februari t/m 5 maart, dit zijn 22 dagen. Ik wil in dit blok 340 kilometer lopen (gemiddeld 108 km/week) exclusief het eventuele fietsen.
Bovendie moet er in het duurblok een lange vlotte loop van 32 kilometer zitten (komende zondag? Bouwsteen 005), EN een lange vlotte training van 6-5-4-3-2 kilometer in marathontempo, met 1 kilometer pauze, totaal 34 km incl in- en uitlopen (Bouwsteen 006). Deze zal mogelijk op de dinsdag 26 februari vallen, als lang uitgevallen dinsdagtraining. Daarna eventueel nog een lekkere rustige dertig op de zaterdag... Hmmm... ja....

Dit is het raamwerk, hieromheen vallen de overige trainingen. Dit komt later. Want planningstechnisch zal het een hel worden. Vele activiteiten, veel werk, veel overige dingen... ik zal de training vrij chaotisch plannen, zodat er voldoende vrijheidsgraden overblijven en er nergens stress ontstaat.

POV

ps... een dezer dagen schrijf ik over: de oplossing van het dopingprobleem. Wat denk je wat dit zou zijn.

ps2... Dinsdag 16.5 km T12, incl 3 km T14.5, ging goed, maar zere knieen door de kou van zondag. Ik zal in het vervolg slimmer zijn en een lange pant aan doen.

Geen opmerkingen: