23 februari 2013

cursus

Vandaag samen met Gerard en Arjan (Hoogezandlopers) start van de LB3 (basis loopgroeptrainer 3) cursus meegemaakt. Het was leuk, ik zal de vraag "hoe vond je het zelf gaan?" wat vaker gaan gebruiken.....

Verder nog even gelopen 10k in 50.00, ging redelijk, ik voelde alleen 'iets' als ik er op lette. Dit opent weer wat perspectieven voor de marathontraining. Morgenochend loopgroep, en als dat helemaal okee gaat: morgenavond klein stukje (ja het is wel marathontraining ja, we spelen het scherp) en maandag een lange 200 of 220 watt sessie op de fiets. "ze zijn nog niet van me af"!


POV


ps. een vraagje: hoe hard denken jullie dat nrs 1 en 2 op de 10k, van de laatste Olympische spelen, hun herstelloopjes en rustige duurlopen doen? Antwoord: 16 km/u. Als ze erg moe zijn. Normaal, als ze redelijk fris zijn, tegen de 17 km/uur. Dit lijkt erg extreem hard, maar het is ongeveer 1.33 maal het 10 km tempo (10k tempo = 22 km/u -> duurloopen tegen 17 km/u). 10 km 15 km/uur ->  in 11.25 km/uur, klopt aardig. 10 km in 52 minuten = duurlopen in 8.7 km/uur...

Voor wie het toch even wil verifieren: http://www.runnerspace.com/eprofile.php?event_id=13&do=videos&video_id=77612

ps2. zondag erg mooie trainingsdag. Zelf training geven, ging erg lekker... nog last liezen, rustig aan. Daarna via whatsapp gehoord dat de LGRDB zo'n 200k heeft gelopen vandaag. Goed!

Eigen training: komende week is het afwachten. Alles voelt wel okee, maar misschien is langer herstel nodig. Het kan zomaar leiden tot afzeggen Rotterdam, of het kan zijn dat de 30 km RtR van zaterdag goed gaat. Alles is mogelijk. De toekomst staat erom bekend, relatief onvoorspelbaar te zijn. Ik zou ook heel erg blij zijn als iedereen behalve de trainer een PR loopt.


Geen opmerkingen: