06 november 2015

IkmoetoptijdnieuweschoenenkopenIkmoetoptijdnieuweschoenenkopenIkmoetoptijdnieuweschoenenkopenIkmoetoptijdnieuweschoenenkopenIkmoetoptijdnieuweschoenenkopenIkmoetoptijdnieuweschoenenkopenIkmoetoptijdnieuweschoenenkopenIkmoetoptijdnieuweschoenenkopenIkmoetoptijdnieuweschoenenkopenIkmoetoptijdnieuweschoenenkopenIkmoetoptijdnieuweschoenenkopenIkmoetoptijdnieuweschoenenkopen

Vandaag liep ik op mijn nieuwe Cumulus 17 een prettig duurloopje van 31 minuten.

WAAROM HEB IK NIET EERDER NIEUWE SCHOENEN GEKOCHT!?!?!?

Tot nu toe liep ik op Cumuli die "nog wel konden" maar waar de grote demping al wel uit weg was. En dat gebrek aan demping leidt er toe dat de enkel (of: de omliggende pezen/spieren/coordinatie) harder moet werken om zichzelf stabiel te houden.

Maar met de nieuwe schoentjes hoeft dat allemaal niet. Ik voelde dat de afwikkeling goed, de schoen stabiel, was. De enkel deed niet echt zeer, en na afloop voelde alles zelfs soepel. Fijn!

Les: ik, met mijn gevoelige enkels, moet de schoenen na 1000km weggooien.

POV

ps. ook de wedstrijdschoentjes: dit mogen geen Asics Tarther's meer zijn want te weinig steun. Moet op zoek naar lichte maar sterke schoentjes. Verder blijken de Adidas Boost's, te 'slap' te zijn. Te veel zijwaartse beweging met het hielbeen.

ps2. Vanavond 3x4 minuten waarvan eentje maarliefst 79 kcal weggetrapt. Dit is 303 watt, een PR voor een training.

ps3. Zaterdag krachttraining: ik doe altijd wat setjes hamstrings x40 kg, en wat bovenlichaam oefeningen. Ik kwam tot (met pijn en moeite) 11x optrekken, 11x parallel bar dips, 10x40kg bankdrukken, allen PR's (hoewel vroeger ooit in een driemaands bodybuilding periode een keer 30x optrekken gehaald). Benen alleen rustig (zie 80-20, ik mag niet hard).

ps4. Zondag 7 km gelopen incl stukken door bos. Enkel houdt zich goed, en is nu na de training vrij dun. Totaal 137 minuten gelopen deze week.

ps5. Maandag: tja. Bij opstaan 'voelt er nog altijd iets niet okee' in de enkel. Maar het is moelijk te onderscheiden of het nu 'erg' is of dat het bij het herstelproces hoort. Ik spreek met mezelf af dat ik afwacht tot donderdagochtend. Dan heb ik weer 2 (rustige) looptrainingen gehad en dan moet de reactie heel weinig blijven. Zie ik geen verbetering dan ga ik naar UMCG.


Geen opmerkingen: