11 november 2015

Vervolgtraject blessure:

"de ellende is nog niet voorbij".

Zodra ik het op deze manier formuleer, verwordt mijn interessante blessuretrajectje inderdaad tot "ellende". Dus dat doe ik niet.

Mijn interessante blessure traject krijgt een interessant vervolg, ik ben benieuwd!

Gisteren 8 km gelopen meest rond 12 km/u, dus een redelijke belasting op mijn enkel. Deze voelde weer wat 'dik', geen pijn. Verdere constateringen:

  • De oorspronkelijke blessure, waar alles mee begon, een soort kramp onderin mijn kuit, is allang weg. De daarna optredende zwelling is al weken aan het minderen.
  • De 'pijn' (het is eerder een licht geirriteerd gevoel dan echte pijn) verspringt nu. Het zit nu bovenop mijn voet en niet meer aan zij/onderkant. Merkwaardig. 
  • Het zou zomaar kunnen dat mijn linkerenkel altijd wel wat dikker is dan rechterenkel, maar dat ik daar gewoon nooit aandacht aan heb besteed. Ik zie namelijk ook dat de rechterenkel vlak na een training ietsje dikker is, alsof de enkels na 35 jaar training zich hebben aangepast: het spronggewricht is groter geworden, zeer dikke laag goed kraakbeen, en kapsel rond dat gewricht buitenproportioneel ontwikkeld en dus groter. 
Mijn oorspronkelijke strategie van "even twee weken aanzien om te kijken of er sterke verbetering optreedt" heeft opgeleverd dat ik 3 a 4x per week kan trainen, rustig aan, zonder echte terugslag, maar zonder echte verbetering. Misschien kan ik gewoon doorgaan met trainen en wachten tot het zich geleidelijk verbetert.

Maar, om te vermijden dat ik over anderhalve maand nog steeds in deze situatie zit: ik zal zsm afspraak met UMCG maken.

POV

ps.. Mijn dreigement richting mijn enkel, met het UMCG, lijkt te werken. Ik heb dinsdag 8, en gisteren 9 km gelopen, alles rustig, maar met slechts weinig reactie. Dus misschien toch nog maar even aanzien???

ps2. Vanavond sportschool. Ik twijfelde of ik wel fit was maar de fietstraining nam alle twijfel weg. De wattages 240/HF136, 260/146, 280/152, waren prima. Er kwam opeens een van de sportschoolmedewerksters naar me toe, ze checkte even mijn enkel en toen vroeg ze "Paul, zorg je wel goed voor jezelf?". Ik was even van mijn stuk gebracht. Waar kwam die rare vraag nu vandaan?!?!? Het kan bijna niet anders dan dat die vraag haar is ingefluisterd omdat zijzelf mij helemaal niet goed kent. De vraag is dan: door wie? En: wat bedoelt die persoon? Of ik goed eet? (ja), goed slaap? (ja), niet door de pijn heenloop? (nee). Tja. Nouja ik wacht maar even af totdat deze vraag eventueel wat concreter wordt, en dan liefst rechtstreeks door deze persoon aan mij gesteld,

De vraag valt in dezelfde categorie als de opmerking over mijn trainingsschema, (voor mijn goede Amsterdam marathon), "Ik mis de rust in je schema". En als ik dan vraag om iets concreter te worden dan deze 21 letters, dan... ja... oorverdovende stilte.

Het kan ook zijn dat ik geacht wordt een eventuele dubbele boodschap uit dat soort opmerkingen te halen. Maar daar ben ik niet zo goed in. Dan wordt het wel erg ingewikkeld allemaal. Want wat is het nut van communicatie als je juist niet datgene zegt wat je wilt zeggen? Enfin...

ps3... de vrijdag 7k op 5.20 per km, HF125. Ging best goed. Totaal 132 minuten deze week al, ofwel bijna 25 km.

Geen opmerkingen: