10 februari 2008

zometeen 30 km proberen, doel is 2.20-2.25... YES!

Na de 1500 schaatsen, ga ik proberen 30 km te lopen, het weer is zo goed, benen zijn zo soepel, we proberen het gewoon, richting Norg, en terug, en nog een lusje door het bos ofzo.

En het ging erg goed!

Eerst 6 kilometer in 28.30, toen even jackje uit (gewoon in t-shirt gelopen) en wat drinken,

daarna: 5 km in 23.xx, 5 km in 20.20 (marathontempo hopelijk), en in de rest van de duurloop ook nog 3x1000 in 4.00 afgewisseld met een lekker gemakkelijk voelend ruim 12 km/u tempo.

Totaal 31 kilometer in 2.21 en een goed, niet-moe gevoel.

Komende week zal ik ook weer veel gaan trainen, proberen elke dag 15 kilometer te lopen, en in het weekend nog eens 30, om dan een week van 100+ te lopen. Nog steeds grotendeels rustig, want dat bevalt erg goed. Vooral het niet-gestresste gevoel dat je overhoudt aan rustige duurlopen is lekker, en het gevoel dat je continu uitgerust bent hoewel je veel traint.
Ik zal wat zinnetjes aanpassen in mijn Methode-POV "doe vooral wat voor je gevoel goed is, wat het ook is" (of staat dat er al in...)

POV

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik volg jouw interessante een beetje en vroeg me af wat jij zou doen in mijn geval. Marathon Utrecht is op 24 maart en vlakbij me in de buurt is een halve marathon op 8 maart. Zou ik deze voluit nog kunnen lopen zo vroeg op de marathon. Groeten, Patrick (patverv@hotmail.com)

Paul Oude Vrielink zei

Beste patrick,

Als je echt voluit gaat op die halve marathon dan is dat normaal gesproken te dicht op de marathon (er zijn wel altijd uitzonderingen)

Maar je kan er ook een trainingswedstrijd van maken, in een tempo dat net iet sneller is dan marathontempo, dat kan heel goed.

Je moet je ook afvragen: wat wil ik. Die marathon goed lopen, of overal waar het kan PR's scoren. In dat laatste geval kan je het proberen, die halve.

POV
POV

Anoniem zei

Okee, thankx dan ga ik eens op zoek naar een halve marathon die ca.4 weken voor Utrecht plaatsvindt om die dan wel voluit te lopen. A.s. zaterdag wil ik een 27 km wedstrijd lopen aan marathonsnelheid (voor mij 14/14,5 p/u)Deze week maar wat rustig aan doen...alhoewel:gisteren 34km/ma:11/di:17/woen:baantraining/don:17;vrijdag:rust;zat:27 km?? Groeten,Patrick..