29 september 2008

de training

Gisteren 30 minuten inclusief 10x1' T15-16
Vandaag krachttraining en 3x1000 meter T13.5 op de loopband

De blessure is er nog altijd. Ik heb nu het idee dat het mede een soort balanskwestie is: de spieren rond het bekken zijn in onbalans gekomen door een bepaalde oorzaak (misschien ook heb ik teveel geprobeerd mijn techniek te veranderen, 'mooier' te lopen, meer de heupen strekken waardoor er sommige spieren te strak zijn gaan staan, en waar ik nu niet goed meer vanaf kom).

Ik probeer dan ook weer te lopen met mijn oude vertrouwde shuffle, een lage pas met weinig kniebuiging en weinig heupstrekking, iets zittend, maar wel reuze effectief en weinig belastend. Gisteren en vandaag leek dat te lukken.

Afgelopen 10 weken gemiddeld 20 km/week gelopen, en vandaag is mijn 7daags gemiddelde weer wat geklommen naar 25, misschien shuffle ik me deze week wel naar 40 kilometer.

POV

oh ja er wordt me ook gevraagd of e.e.a. niet psychisch moeilijk is, zo'n lange blessure. Mijn antwoord is nee, geen enkel probleem, het is op een bepaalde manier zelfs 'leuk', zoeken naar een oplossing, zeer uitgerust zijn de hele tijd, even goed afstand nemen van wedstrijdgedoe en zo...

1 opmerking:

Anoniem zei

Je zou eens aan yoga moeten gaan doen, dat doen meer mensen met romp/bekken problemen.