13 november 2008

de training ontwikkelt zich....

Mijn training ontwikkelt zich op de volgende manier:

Kracht en snelheid zijn op een hoog niveau, en het lopen van korte intervallen gaat me goed af. Ik vertrouw het mezelf al bijna toe om een snelle 1000 te kunnen lopen, dicht bij de drie minuten.

Maar met duurwerk moet ik erg oppassen. Gisteren 17 kilometer in totaal, in een rustig 10 a 13 km/uur tempo gelopen, maar na afloop waren de buikspieren toch wel verkrampt. Gelukkig wel weer binnen 1 dag is deze verkramping weggetrokken, maar toch... Het lijkt er nog altijd op dat bij het aaneengesloten een lange afstand lopen, er sneller verkramping in de buikspier/lies regio optreedt dan bij intervalsgewijs trainen. Zie ook de theorie over verkramping die ik ergens in september hier neerschreef.

Hierdoor zie ik mezelf komend voorjaar nog geen snelle marathon lopen; daarentegen wel een snelle 5000 (in Utrecht tegen HR en Loopgek en LB met daarna bier).

Ik zou wel een snelle marathon wíllen lopen, maar wie ben ik om me te verzetten tegen de natuurlijke gang van zaken, tegen de logische ontwikkeling van de training. Daar zou alleen maar ellende van komen.

Naast het relatief snelle werk zie ik mezelf wel lange duurlopen doen, maar wel op een heel rustig/langzaam tempo, een marathon 'hazen' net binnen de 4 uur, of als het meezit toch die 100... maar of dat allemaal haalbaar is blijkt komend voorjaar wel.

POV

3 opmerkingen:

HR zei

HR neemt hierbij deze uitdaging graag aan. Een sub 17.30 zit er dit jaar wel in als de ontwikkeling zo door gaat(zie http://vrt.web-log.nl/vrt/) Loopgek fietst tegenwoordig veel en houdt zijn conditie op pijl voor betere looptijden..
Trouwens...eerst bieren in Roden of omstreken toch....Loopgek en Buikie hebben ook erg veel dorst. Gooi maar eens een datum in de lucht!

loopgek zei

Hee, hoor ik iets over bier ???
Lekkerrr

Paul Oude Vrielink zei

Ik wist dat het woord BIER de kracht heeft mensen uit hun winterslaap te doen ontwaken.

Eerst in Roden en Omstreken....even wat plannen.