30 november 2008

nu beide pezen zeer

Net boven beide achillespezen zit irritatie.
Achteraf is waarschijnlijk de combi van zondag bostraining en maandag krachttraining de oorzaak. Bij die krachttraining had ik zoveel power dat ik waarschijnlijk ongemerkt wat overbelast heb.

Gewoon een blessure(tje) omdat ik tegen een grens aangelopen ben dus.

Mijn trainersopinie: blessures zijn niet de vermijden want je weet pas je grenzen als je ze af en toe overschrijdt (en daardoor een blessure oploopt). Het is niet 'dom' om een blessure te krijgen!

Wat belangrijk is is om daarna de juiste dingen te doen. Dus enkele dagen niet hardlopen, blessure verzorgen en beter opletten bij bepaalde krachtoefeningen. En profiteren van de goede zij effecten van de blessure, goed uitrusten, wat dingen overdenken,... overigens wel getraind vandaag, 75 minuten hometrainer met 10x1 minuut 'hard' (hartslag naar 160+), geen last.

...

Ik wilde even bij de training van de loopgroep vanochend komen kijken, op de fiets. Het enige probleem was dat ik pas om 11.00 wakker werd tot mijn verbazing! Hoewel ook weer niet zo raar als je tot 01.xx Paul de Leeuw kijkt.

Verder, beetje off topic maar okee, ben ik op autojacht. Dit zit zo: ik ben vergeten mijn ANWB abonnement op te zeggen, en nu ik dan vastzit aan dat abonnement, is het natuurlijk voor de hand liggend om er dan een auto bij te kopen. Ook zouden mijn ...tig schadevrije jaren eind dit jaar verlopen, een tweede reden om er een te kopen. En ten derde, wegens de kredietcrisis krijg je tegenwoordig 2 voor de prijs van 1. Dus. En ten vierde, ICESAVE schijnt per half december al, mijn geld terug te geven.

2 opmerkingen:

loopgek zei

Een blessure is niet dom, we worden gewoon oud en krakkemikkig.
Overigens: (compressie)kousen doen bij mij wonderen in de kuitstreek.

Aanhechtingen bij het schaambeen zijn veel hardnekkigere blessures ...

Paul Oude Vrielink zei

Inderdaad...

Tot ons eigen verrassing liggen de blessuregrenzen opeens veel dichterbij.
Heel voorzichtig keihard trainen, das best lastig.

En die aanhechtingen, ik zag dat je 15 weken niet gelopen had, ik had 10 weken van 20 kilometer voor het geleidelijk beter ging. Geduld... het gaat over.