17 maart 2010

Zwoele Zomeravond

Mijn plannetje was, om me in te beelden dat ik op de loopband loop, en dan dat loopbandgevoel te verplaatsen naar een baantraining buiten.

En dat plan lukte wonderwel. Het was lekker warm, ik waande mij in de sportschool, en met enige fantasie leek ik loopband tempo's te doen.

Het voelde heel gemakkelijk en sterk allemaal:

1600 in 5.58
1400 in 5.18 (voorzichtig...)
1200 in 4.26
1000 in 3.35 (ging vrij snel, ik liep erg gemakkelijk en probeerde Geo los te lopen. Helaas waaide het niet, hij kon er niet afwaaien, en bleef bij. Probeerde zowaar nog langszij te komen maar met een laatste harde versnelling werd ook deze poging verijdeld)
800 in 2.57, relaxed voelde dat, Geo nam wraak door naar 2.40 te beuken.

Toch gek hoe dat gevoel dan opeens terug is.... maar het is wel een goed teken, dit is veel beter dan de zware vermoeidheid die ook wel eens bij marathontraining hoort (dit brengt me dan meteeen bij een 'tip': als je veel en hard en lang getraind hebt de afgelopen maanden en je voelt je nu moe en overtraind en ellendig: grijp de kans om dit nog ten goede te keren, neem gewoon een aantal dagen volledige rust en wacht op het herstel. Daarna is er nog genoeg tijd om een mooi blokje te plaatsen. Het gaat erom dat je vitaliteit, kracht, goed is, niet dat je een of andere theoretische trainingsreeks afmaakt. Er was eens een Russische sprinter die dusdanig overtraind was dat hij na 2 weken bedrust en ziekenhuisopname (blindedarm ofzo) in topvorm het ziekenhuis verliet. Ik wil maar zeggen....).

POV

Geen opmerkingen: