12 april 2013

aargghhh!

Ik zit wat te klikken op buienradar, en zie dat het zondag tijdens de marathon 'mooi weer' is:
bij de start al 20 graden en blakende zon; bij de finish naar schatting 22 a 23 graden.

Concurrent PI attendeeerde me op het bestaan van diverse andere weersites, waar andere voorspellingen gelden. Na wat gezoek kwam ik op 'weeronline' terecht, waar bij de start 14 graden, bij de finish 18 graden, gegeven wordt. Kijk. Daar kunnen we wat mee.

Is op zich koud genoeg om mogelijk de 2.58.50 te kraken, maar zelfs bij deze temperatuur wordt toch wel een paar minuten ingeleverd dus veel sneller zal het niet gaan. Dit is te warm om een PR te lopen (zou toch niet lukken want staat op 2.35.55), maar ook een leeftijdsPR van 2.58.50 zit er niet in, denk ik.

Maar dit alles, brengt mij nog geen millimeter uit evenwicht. Want, je verzetten tegen de realiteit, is op zijn best een zinloze actie... nee... pas je aan aan de situatie wat de situatie ook is, dat is het enige antwoord.

Het is uiteraard fijn als de realiteit zich aan JOU aanpast. "het universum ziet maar hoe het het regelt, IK WIL 14 GRADEN!".... viavia krijgt deze discussie trouwens plotseling een religieus tintje, want is bidden niet gewoon een vorm van het universum smeken om zich aan jou aan te passen? Het heeft natuurlijk geen enkele 'zin' om te zeggen 'doe wat je wilt, realiteit, pas je niet aan mij aan maar doe je eigen zin'. Not my but thy will.... Dat is wat er al gebeurt zonder enig gebed. "In plaats van ergens in geloven, kan je dus gewoon afwachten wat er gebeurt".

POV

ps... het weer kan ons nog verrassen. Een hardnekkige zeemist en een perfecte 13 graden. Wie weet.

ps2... ben net even wezen trainen: 4k rustig, daarna 3x500m in marathontempo, en 5x100 meter in 21 sec en 1km rustig. En tja... wat zal ik zeggen. Nu bij 8 graden en een zonnetje voelt het al wat warm. Morgen 10 graden warmer. Ik zat gisteren nog naar de escape te kijken: rotterdam cancellen en onder 10 graden en geen wind in Enschede lopen. Maar de nieuwste vooruitzichten zijn daar toch ook weer 17 graden.

conclusie: het wordt morgen gewoon een harde strijd tussen de 7 lopers van LA Groningen Atletiek:
- ik: op sub 3 uur weg bij dit weer
- PI: idem, mogelijk is hij iets sterker, maar heeft ook meer 'inhoud' dus kan meer last hebben van warmte.
- P.N: eerste marathon, is op tempo's stuk sterker dan ik, maar op ervaring kan ik hem kloppen.
- J.R: ervaren, rustig, scherp, dit wordt de lastigste klus.
- R.H: bijna 60 maar zo taai als... en lichtgewicht dus met warm weer moet ik het nog maar zien.
- J.vdM: onduidelijk hoe zijn vorm is. Maar laat zelden een slechte wedstrijd zien. Moet zijn statistieken bij warm weer even natrekken.
- B.B: veel sterker dan de andere 6, maar warm weer wil hem nog wel eens nekken, helaas.

Ik denk dat ik 3e van dit rijtje word....

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Geen paniek, weeronline en Duitse niederschlagsradar spreken van 14 a 15 graad bij de start, oplopend naar 18 bij de verwachte finishtijd (als je snel genoeg bent natuurlijk...). CU at the finish, PI

Nicole Gout zei

Ik geloof alleen Ed Aldus. DE weerman van Rotterdam. Edje zegt dat er mogelijk in de ochtend nog een buitje valt. Niet te warme start dus. Zelf loop ik de 10km. Als ik Ed moet geloven (en dat doe ik) kan ik 'mijn' 10km nog met redelijke temperaturen lopen. Ik wens je een mooie race. Geniet!

loopgek zei

binnen de 3 uur! erg knap POV!!!

Paul Oude Vrielink zei

Ik zag je nog Loopgek, heb je nog een foto weten te maken?

loopgek zei

mailtje aan je verzonden, ik hoop aan een kloppend hotmail adres