03 april 2013

nog 11 nachtje slapen,

en nog drie 'echte' trainingen te gaan.
en maar liefst 7 rustige cq. rustdagen

Vandaag was een relatief zware dag, met werken, trainen, training geven. Maar zwaar = goed, voor marathonlopers. Het is allemaal licht, vergeleken wat ons volgende week zondag te wachten staat.

Eerst zelf 8 kilometer gelopen op mijn nieuwe Tarthers. En er dient zich een probleempje aan, want, bij marathonsnelheid (ik liep 6 km a 4.15 per km) lopen ze net niet 100% lekker, ze klappen iets (klappend geluid bij landing), net of de timing net niet helemaal goed is. Het is millimeterwerk. Ik zou kunnen zeggen "niets van aantrekken gewoon erop lopen en niet zeuren" maar zo werkt dat niet. Het is enorm vervelend om te moeten nadenken bij elke pas of voor je gevoel net niet 'raak' te lopen. Dus ik zoek naar een oplossing. Deze is: lopen op de oude, al wat afgetrapte Tarthers. Bieden minder steun en dus klein risico op problemen na 30+ km, maar: ze deden het goed op de loopband, en timing is perfect.

Daarna nog 13 tijdens de clubtraining, met wat snelle stukjes hier en daar...

Daarna komende twee dagen 0 tot 6 kilometer, helemaal herstellen van van alles en dan zaterdag als test op de oude Tarthers, iets als 26 kilometer met bijv 6-5-4 km vlot. Maar bepaal ik dan tijdens de training wel want het is niet de bedoeling dat ik me erop ga 'focussen'.

POV

Geen opmerkingen: