14 februari 2014

Duurblok... en de 'after duurblok benen'

(Vrijdag)Vanavond en morgenochtend in totaal iets van 50 km hardlopen,
zou het lukken? Het gaat zeker tot een uur of tien regenen.... dan maar loopband...


En het werd 13k loopband @12,5, en nog 30 minuten fietsen. Aeroob equivalent totaal 19k, en ging aardig. Voelde me moe in benen, na de maandag/dinsdag/woensdag intensiteit. Maar morgen inderdaad 'lang'. 

(Zaterdag) En dat lange werd 37km a 5.14 per km, hartslag eerst 126, liep later op tot 130. Ben het nog helemaal niet gewend, dat lange. Maar voor de rest ging het okee. Hoewel ik er nog niet aan moet denken een lang stuk op hoog tempo te lopen. Dat ben ik verleerd. Overigens zou ik, als ik de 6 uur in hetzelfde tempo zou hebben volgemaakt, al tot 69.5 km zijn gekomen.... 

Heb nu al een paar weken getraind met een interessante indeling: maandag t/m woensdag 'hard en zwaar', en daarna telkens vier dagen rustig en lang. En het lijkt goed te werken. Het kost (op je 50e) langer dan een dagje om goed te herstellen van een intensieve training. Jazelfs, een traditionele trainingsweek met dinsdag tempo's, donderdag tempo's en zondag een wedstrijd, lijkt te korte rustfasen te hebben waardoor je nooit eens in een toestand van 'volledig hersteld' terechtkomt.

Ik vind het in elk geval, vooral mentaal, erg lekker, om na een intensieve paar dagen "voorlopig even niet hard te hoeven gaan". Ik kan dan mentaal even helemaal van de intensiteit af en gewoon wat voorttuffen en boemelen en als dan alles weer helemaal honderd percent okee is, dan, ja dan!


POV

ps... wat zijn dat voor mensen, die kinderen van 2.5 al in een klas willen stoppen!! AAARGGHHH!!! Zullen de politici het (weer) winnen van de echte deskundigen? ps2: 

Op de zondagochtend: overal kleine pijntjes na de 3 uur en 15 minuten lange tocht van gisteren. Teen was soepel, maar de gehele onderste rij buikspieren; verder her en der in de benen wat dingetjes. Maar eenmaal warmgelopen bleek alles enorm soepel en goed te voelen, we deden 6x 280 meter en eentje hiervan liep ik tot het eind mee in 58 seconden, zonder problemen.. Erg fijn. De anderen voor de helft, uit voorzorg. 

Het lijkt toch altijd weer of dit soort duurblokken erg goed werken en alles goed los maken... dergelijke benen heb ik ook altijd na trainingsweekenden en andere omvangrijke dingen. 


2 opmerkingen:

Hassan Laasri zei

Morgen wind mee (:-))

Paul Oude Vrielink zei

Ja, ik ga een mooi rondje mensinghebos uitzoeken, open stukken windmee, rest onder de bomen.