17 mei 2010

En we weten weer wat winnen is!

Vanavond, vanuit het werk, even zevenhonderd meter met de auto gereden naar Italiaans restaurant Il Lago, aan het hoornsemeer.

Nog ouderwets ingeschreven, vijf euro betalen, een gewoon simpel startnummer krijgen, en je naam zeggen tegen iemand die deze op een startlijst opschrijft. Heerlijk. Geen chips, ringetjes, staafjes, bolletjes, bandjes, gewoon een startnummer.

Ook leuk: we moesten allemaal (200 deelnemers) meedoen aan een korte warming up, driehonderd meter lopen en wat standaard oefeningetjes. Weinig zinvol allemaal maar wat maakt het uit.

Na de start lag ik direkt tweede, vlak achter een te snelle starter, hij liep nog behoorlijk door maar na twee kilometer had ik hem te pakken. Over de loopbrug Hoornsemeer, terug tegen de wind in. Ik versnelde even zodat hij alleen in de wind kwam en ik verder geen last meer van hem had. Daarna verder; na 3.8 kilometer was het eerste van de twee rondjes gedaan, in 14.35. In de tweede ronde kwam mijn tegenstander opeens nog weer dichterbij, ik zag hem achter mij doorbeuken om de achterstand te overbruggen. Maar met een soepele versnelling werd ook die poging verijdeld;
We draaiden de dijk op en daar kwam ik Lucas B. tegen, die net met een rustig duurloopje bezig was. Hij leek zeer verrast dat ik daar liep. Ja zo vaak ziet hij mij nu ook weer niet op de eerste plek lopen!

En uiteindelijk gefinisht in 32.07, iets van 8.2 kilometer denk ik. Mijn tegenstander 40 seconden erachter. Hij is een 39.00 loper dus ik ben tevreden.

En hier de foto's

POV

ps. Oh ja en naturulijk na afloop nog een pasta maaltijd in Il Lago

Geen opmerkingen: