21 augustus 2010

intervals en De Klassieker

Vrijdag wilde ik even wat aan snelheid werken: 10x500 in 1.48 was het resultaat, maar ging moeizaam. Maar okee, gewoon afwerken die training. De laatste paar gingen in 1.45, met een max. HF van 155. Het vreemde was dat ik na de training heel snel hersteld was, ik merkte er eigenlijk niets van. Soepele benen, niks aan de hand.

Zaterdag De Klassieker: jaren naar uitgekeken en om diverse redenen niet gelopen, maar Nu Was Het Dan Zover: samen met J.W Assen-Groningen lopen. Hij in voorbereiding op Melbourne marathon, ik op Berlijn.

Een mooie route van 33.8 kilometer, gelopen in 2.41.00.

Het was warm, als na twee kilometer liep ik te hijgen en te zuchten. Shirtje opgeknoopt zodat ik met ontblote buik door de bossen, over stukken mul zand (een 3 km en nog er en der wat), schelpenpaden (route Haren Halve marathon), liep. Na anderhalf uur begon het beter te gaan, snelheid liep op naar 13 km/u. Wel erg veel zweten de hele tijd, en veel drinken. Maar ondanks drinken verloren we beiden erg veel vocht. Ik heb geloof ik vandaag na afloop al zo'n 4 liter van van alles en nog wat gedronken (1 liter isostar, 1 liter vruchtensap, halve liter melk, liter dubbelfris, halve liter koffie). Na zo'n 2.20 uur ging het wat zwaarder, door vochtgebrek denk ik. Maar geen enkel probleem met benen of kracht. Een Berlijn met 12 graden windstil lijkt me dan ook geen enkel probleem.

Een Mooie Klassieker!

POV

1 opmerking:

Flying Dutchman zei

Hallo,

Respekt!
Klinkt goed, die tocht. Ik moet Martin maar eens vragen deze tocht (bij mildere omstandigheden natuurlijk) ook eens te gaan lopen (voorbereiding marathon volgend jaar mei).
Succes met de komende weken voorbereiding.

Bert