10 september 2012

fietsen 1e dag

Zondag in een uurtje of 13 bruto, naar Bormio gereden. Twee korte pitstops gemaakt. De eerste stop ergens in midden Duitsland. Snel tanken, koffie drinken, toilet. Hier verloren we enkele kostbare minuten omdat ik zonodig nog een Brotchen Wurst wilde hebben: een hele dikke vette worst met mosterd.... Later, in Oostenrijk, was het verkeer over de passen druk. Ook hier verloren we enkele minuten omdat ik zonodig cola wilde kopen.

Het laatste uurtje van de rit ging over de Stelvio: 45 haarspeldbochten omhoog, en 30 bochtjes weer naar beneden. Echte haarspeldbochten: geen overzicht, ondoenlijk voor caravans, zelfs grote auto's kunnen klem komen te zitten.

VANDAAG:

Eerste tocht om 10.00: een niet te lange klim van Bormio city naar Bormio 2000, een klim van 9.85 km. Hoogteverschil 735 meter, gemiddeld dus 7.5 %.

Ik fietste rustig omhoog, mijn mede fietser HH was na twee bochten al uit het zicht verdwenen en EF bleef de hele tijd in de buurt, tweehonderd meter voor mij. Ikzelf heb me voorgenomen om de eerste twee dagen van deze fietsweek, goed in te fietsen en nergens te forceren. Het ging gemakkelijk, benen voelen goed, maar ondanks dat goede gevoel is het toch zwaar: hartslag 145-150 betekent meer dan 200 watt trappen, gemiddeld ongeveer 11 km/uur denk ik.

De foto's als bewijs

Tussen de middag even wat boterhammen naar binnengewerkt en opladen voor de volgende col: de beruchte Gavia, klim tot meer dan 2600 meter hoog. Het profiel:

Het ging als volgt:
De eerste  7 kilometer waren gemakkelijk. Daarna wisselend, en vanaf 12.5 km liep het heel onregelmatig met soms hele steile stukken a 14% en soms bijna vlakken stukken, omhoog. Ik kreeg wat last van rug en (andere) knie, niet al te erg, en moeheid (had vandaag al 2 uur 20, uur met een hartslag van boven de 145 rondgefietst, een aeroob equivalent van 30 km hardlopen)  en besloot op 19 km om te keren. HH en EF gingen door, en dat hebben ze geweten. Wat dat onschuldige rode balkje op 21, nekte hun ook bijna. Maar ze overleefden het... ik hoorde direkt na hun binnenkomst in het appartement, de tijden, 2.00 resp 2.06.... ooopssss! word hier direkt op m'n vingers getikt! Het was 1.57 (EEN ZEVENENVIJFTIG), laat het genoteerd zijn!!

Ik begreep, na hun thuiskomst, dat ze het ook moeilijk hebben gehad. Koud boven, brrrr.... En slecht wegdek, nou!
De Berg: Hij Stond er Vanochtend, Hij Staat er Nu. Hij heeft slachtoffers gemaakt. Over 1000 jaar staat Hij er gewoon Nog Steeds.

Afdaling was trouwens erg mooi, eerst wat draaen en keren a 40 km/uur, maar opeens was er perfect asfalt en als je even jezelf stroomlijnde zat je zo op 65 km/uur, tikte ik net aan. HH en EF schijnen de 70 te hebben aangetikt, er is bewijs van: de downhill camera van HH heeft alles geregistreerd. Als hij de 3 gig geupload heeft naar youtube knal ik hem hier op.

Nu relaxen, blog bijwerken... plannen voor morgen zijn: Stukje Stelvio omhoog, afslag Umbria omlaag, via lusje naar andere kant van Stelvio en vandaaraf een meer dan 20k klim a 8.5 %. Dat gaat mooi worden....


POV

ps... hier meer foto's

1 opmerking:

Evelien zei

Gaaf!!! Mooie klimmen!