23 september 2012

foutje

Vanochtend training gegeven. Donderdag nog enthousiast gemeld dat vandaag de training in Norg zou zijn, maar ik bleek me vergist te hebben: is pas volgende week zondag. Desalniettemin toch lekker in Norg getraind, de estafette was zwaar. Benen waren ook aardig moe na gisteren. En het lang staan op het leuke feestje blijkt er toch dan ook wel weer in te hakken.

Vanavond nog even 25 k gefietst. Want morgen geen tijd denk ik.

Mijn schema voor komende weken tekent zich al aardig af: nog 2 lange duurlopen 26 km, baantrainingen, .... de 1.21.xx zou haalbaar moeten zijn. PI is mij vandaag voorgegaan met een snelle 1.00.xx op de 10 mijl dam tot dam, "wat hij kan kan ik ook", hoewel hij redelijk voorligt qua trainingsomvang. De 37-k duurlopen werken kennelijk goed!

Dat verbaast me trouwens wel altijd (maar niet heus), marathonlopers lopen vaak uitstekende kortere wedstrijden als ze middenin de marathontraining zitten. Net 6 dagen eerder een 37k achter de kiezen, lijkt geen belemmering voor snelle tijden te zijn. Officieel moet je afbouwen voor een belangrijke wedstrijd, maar in de praktijk wordt het tegendeel bewezen. Ik heb dit principe vroeger ook voor marathons toegepast: net doen of je gek bent en in het laatste weekend gewoon nog 38k op de zaterdag maken en 22 op de zondag. Geen negatief effect. Ik moest alleen wel mijn 'officiele' schema's door de papierversnipperaar gooien.


POV


ps: een legendarische kwam zondagochtend uit mijn mond: "nee Luc, je zit in de snelle groep", nadat we ons opdeelden in twee groepen voor een klein vaartspelletje en L. in de 'langzame groep' wilde plaatsnemen. En zelfs in de snelle groep konden we hem niet loslopen.

Geen opmerkingen: