16 september 2012

Jour Sans

's ochtends om 08.30 vertrek uit Canazei. Volgens schema routeplanner en zonder tussenstops zouden we om 19.30 misschien wel in Roden kunnen arriveren.

Hoe anders zou het lopen... rond Munchen verloren we veel tijd met files bij wegwerkzaamheden. Vervolgens tanken, en de onvermijdelijke tussenstop waar ik een Semmelbrot met een 'lange worst' nam. Tot zover alles cool... een uur of 5 zitten (en 200 blz Baldacci) later, begon ik mijn knieen wat te voelen, en ik leek een soort trombose te ontwikkelen in rechterbeen. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en een beenstrek pauze te vragen, ik zette in op '5 a 10 minuten', dit werd keihard uitonderhandeld naar '5 minuten max en dan rijd ik weg'.

Na een halfuurtje werd de tussenstop bereikt en de cola en snickers gekocht. Mijn mede reisgenoten stonden na 04.59 nog lekker warm binnen bij de Shell, maar stapten gedwee na strikt 05.00 naar buiten om in de auto plaats te nemen. Hierdoor voelde ik me gedwongen hun voorbeeld te volgen (durfde het risico op zondermijwegrijden niet te nemen, stel je voor... ik zou een taxi moeten nemen ofzo, of liften. En ik had geen jas aan) en we knalden door richting Roden.

Daar aangekomen verbaasde ik me over hoe een tuin kan groeien bij een week afwezigheid, wat EF de opmerking ontlokte "je kan je oprit wel maaien". HH zag het allemaal hoofdschuddend aan... na afscheid en wegrijden meende ik hem nog minutenlang hoofdschuddend in de auto te zien zitten.

Een geslaagde vakantie.

POV

Geen opmerkingen: