17 november 2013

57.36! Jeej!

Vandaag,

de 7heuvelenloop. Een verslagje per kilometer.

Allereerst, de loop is echt uitstekend georganiseerd, nergens vraagtekens, overal gemakkelijk naar toe lopen, gemakkelijk in het startvak komen etc etc. Mooi parcours, goed vervoer. Volgend jaar met de hele loopgroep?!

Bij het inlopen voelde ik me 'okee'. Er is tevoren niet echt veel te zeggen over 'of je in vorm bent'. Ik kwam wegens toiletbezoek wat aan de late kant in het startvak waardoor ik 4 minuten moest wachten tot ik mocht starten. En daardoor ook, was het (vond ik) op het parcours vrij druk. Ik heb eigenlijk de volle 15 km alleen maar lopers ingehaald. Soms ook door de berm, en bij sommige bochten moest ik buitenom. Maar dat heeft denk ik geen tijd gekost.

Kilometers:
3.50, viel wat tegen want het voelde 'harder'
3.49, benen voelen goed en ik merk dat we gaan stijgen
4.01... ai.... maar ik durf ook niet harder, het voelt al zwaar genoeg
3.55 ok, stukje dalen, stukje stijgen
4.07... ja dit was best stijgen, hopelijk nu snel bergaf
3.51, mooi wat lichtjes stijgen/dalen, ik merk dat bergaf mijn benen goed zijn
3.47, hier zat volgens mij ook een steile afdaling en stukje klim in. Afdalen ging erg hard, lekker!
4.05 heuveltje
3.46, ik durfde meer, ging vertrouwen op benen, gewoon hard naar beneden
3.34, hier kreeg ik opeens door dat mijn doel, 58.laag, mogelijk was. Want het voelde sterk!
4.05, de zwaarste kilometer maar ik durfde bergop ook flink door te harken
3.50, begint af te dalen3.38.. lekker....
3.32...voluit naar beneden, fantastisch, zo hard mogelijk
laatste km in 3.43, was wat vlakker, alles eruit geperst. Heh..

Ik ben echt super blij hiermee!

Voornaamste 'reden' is dat ik het gevoel had elke meter voluit te kunnen lopen, nergens een dip, een voluit wedstrijd. En achteraf had ik denk ik nog iets harder kunnen starten... maar merkte pas na 6 km dat benen erg goed waren, en ik kon me ook niet 'spiegelen' aan mede lopers want haalde iedereen in. Volgend jaar vooraan in startvak.

Even later, in het cafe, begon een van mijn Gron Atl LA Groep clubgenoten opeens over een sub 1.20 halve marathon poging, en dat ik hieraan maar mee moest doen "dat kan je lukken". Eerst wees ik het idee als belachelijk van de hand. Maar... het zou misschien net kunnen.....


POV

ps... vanavond lekker gezwommen, 20 a 30 baantjes hard, verzuurde armen en ook benen doen nog zeer. Kan wel de trap af...

ps2.. Heb even de statistieken toegepast, en de 57.36 is nu officeel de 'beste tijd die ik ooit gelopen heb', als we de WMA age grading tabellen in de berekening gebruiken. Kan nu even lekker achterover leunen en nagenieten. En even rekenen. Want zonder die heuvels en in een echte wedstrijd (man tegen man) kan er misschien nog wel 36 seconden af. En dan nog 6 km extra in dat tempo, en je zit tegen de 1.20 aan... hmm... is absurd doel. Maar, in trainerstermen gesproken, grote uitdagingen roepen grote antwoorden op. Zware mentale prikkels leiden tot vindingrijkheid.

ps3.. Dinsdag nog forse spierpijn. Vanavond maar rustig trainen. Voordeel van dit soort wedstrijden is dat de prikkel dusdanig zwaar is, dat er ook een mooie supercompensatie kan optreden. Anders gezegd: het lichaam is dagenlang keihard bezig alles weer te repareren, en waarschijnlijk beter dan het voorheen was. En gedurende die tijd kan ik gewoon lekker rustig trainen.

5 opmerkingen:

Jo Art zei

Echt een toptijd! Klasse gedaan!!

Erik zei

Mooie tijd en erg snel einde! Ik stond iets meer vooraan en heb er ook nog vrij veel ingehaald. Dus jij kan inderdaad wel wat naar voren schuiven :-).

Erik zei

Ik zie dat je op de 10 km vrijwel de zelfde tijd als ik had (jij 38:48 en ik 38:47), maar dat je idd laatste 5 km (eigenlijk laatste 4) een dikke halve minuut hebt gepakt. Goed voorbeeld voor volgende keer.

Paul Oude Vrielink zei

Ja... ik heb misschien ook wat op reserve gelopen die eerste 5k. Ik weet trouwens niet of het heel erg veel uitmaakt, 20 sec inleveren aan begin is 30 sec winnen aan eind misschien.

Evelien zei

Top! Goed gedaan zeg!